Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia NHL

Marinčinov bod Oilers nestačil, Carolina so Sekerom s prvou výhrou

Obranca Edmontonu Oilers Martin Marinčin oslavuje gól svojho tímu so spoluhráčom Jessim Joensuu Foto: TASR/AP

V bránke NY sa v nočnom zápase so San Jose sa predstavili Slováci Jaroslav Halák a Ľubomír Višňovský, ale stretnutie prehrali.

New York 2. novembra (TASR) - Hokejisti New York Islanders prehrali v zápase zámorskej NHL v noci na nedeľu v San Jose 1:3. V bránke hostí sa predstavil Slovák Jaroslav Halák, ktorý kryl 28 z 31 striel domácich. Jeho spoluhráč a obranca Ľubomír Višňovský odohral vyše 22 minút a zaknihoval jeden mínusový bod.

Jediným Slovákom, ktorý sa v 12-zápasovom programe zapísal do štatistík kanadského bodovania bol obranca Edmontonu Martin Marinčin, jeho asistencia ale Oilers k zisku bodom v domácom súboji s Vancouverom nepomohla. Canucks zvíťazili 3:2, pre Marinčina to bol prvý bod v ročníku.

Video s gólovou asistenciou Martina Marinčina:





Ani Halák nezachránil ostrovanov

Halák držal na horúcom ľade San Jose šance Islanders na zisk bodov až do poslednej desaťminútovky, ale nakoniec tretej prehre "ostrovanov" v rade nezabránil. Víťazný gól strelil v 52. minúte Logan Couture, ktorý fantasticky tečoval nahodenie Justina Brauna a nedal slovenského brankárovi šancu. O pár minút neskôr potvrdil víťazstvo domácich James Sheppard. "Odohrali sme dobrý zápas, mali sme dosť šancí, ale sme ich nevyužili. Žiaľ, domáci rozhodli o víťazstve šťastným tečom," povedal pre zámorské médiá tréner Islanders Jack Capuano. Islanders čakajú na tripe ešte tri zápasy, najbližšie sa predstavia v stredu v Anaheime.

Sekerovci konečne víťazne

Hokejisti Caroliny s Andrejom Sekerom sa konečne dočkali prvého víťazstva vo svojom deviatom zápase v sezóne. Na domácom ľade zdolali Arizonu 3:0, keď 22. shutout, ale prvý od 27. marca 2012 zaznamenal Cam Ward. Skúsený brankár zobral po zápase puk a venoval ho Billovi Petersovi, ktorý sa tešil z prvého triumfu v trénerskej kariére. "Som šťastný najmä za chlapcov. Tvrdo pracovali a bolo na nich vidieť ako veľmi chcú vyhrať. Podržal nás výborný Wardo," povedal Peters, ktorý nechal len na tribúne trápiaceho sa ruského útočníka Alexandra Siomina. V zámorských médiách sa hovorí o jeho výmene do iného klubu. V súvislosti s výmenou sa spomína aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý v minulej sezóne zaznamenal 44 bodov, ale teraz má na konte len tri asistencie.

Hossa pálil trikrát

Chicago prehralo v Toronte 2:3, hosťujúci Marián Hossa skončil zápas s jedným mínusovým bodom a troma strelami pri odohratom čase 16:50 minúty. Jeho krajan Richard Pánik z Toronta odohral len čosi vyše štyroch minút. Toronto uspelo najmä zásluhou vynikajúceho výkonu brankára Jamesa Reimera, ktorý zaznamenal 45 úspešných zásahov. Víťazný gól strelil v 43. minúte Peter Holland. Reimer si v záverečných minútach vychutnal skandovanie divákov v Air Canada Centre, ktorí kričali jeho meno. "Na ľade väčšinou nevnímate, čo ľudia kričia, ale toto som počul veľmi zreteľne a ešte viac ma to vyhecovalo a dodalo mi to energiu," povedal hrdina duelu, ktorý v tretej tretine zneškodnil až 26 striel Blackhawks. Tri strely na neho vyslal slovenský útočník Marián Hossa, ale svoje bodové konto si nevylepšil. Domáci útočník James van Riemsdyk strelil svoj 100. gól v kariére a zároveň zaznamenal 100. bod ako hráč Maple Leafs.

Derby pre kosatky

V kanadskom derby vyhral Vancouver v Edmontone 3:2, keď o víťazstve rozhodol v oslabení Derek Dorsett. Krídelník Canucks využil veľkú chybu brankára Bena Scrivensa, ktorý mu vyhodil puk rovno na hokejku a strelil svoj prvý gól v sezóne a prvý v drese Vancouveru. Oilers viedli od 13. minúty po góle Jordana Eberleho, asistenciu si pri tomto zásahu pripísal slovenský obranca Martin Marinčin a zaznamenal svoj prvý bod v sezóne.

Chára naďalej zranený


Boston stále bez zraneného kapitána Zdena Cháru zdolal doma Ottawu 4:2. Hrdinom Bruins bol útočník Matt Fraser, ktorý strelil v druhej tretine dva góly v priebehu 78 sekúnd a poslal svoj tím do vedenia 3:1. Fraser nastúpil prvýkrát od 18. októbra a v zostave nahradil zraneného českého centra Davida Krejčího. Tampa Bay zdolala na domácom ľade Washington 4:3, keď o treťom víťazstve "bleskov" za sebou rozhodol v 43. minúte obranca Jason Garrison. Washington prestrieľal domácich v pomere 38:28, ale výborný výkon podal brankár Ben Bishop. Kapitán Capitals Alexander Ovečkin zaznamenal asistenciu, ale gól nedal už šesť zápasov. Na Bishopa vyslal šesť striel. Lightning pritom patria k jeho obľúbeným súperom, veď v 55 zápasoch proti nim zaznamenal 72 bodov.

Mladík Floridy sa predviedol

Víťazný gól Floridy v zápase s Philadelphiou (2:1) strelil 18-ročný kanadský obranca Aaron Ekblad, ktorý bol v roku 2014 draftovou jednotkou v NHL. "Som nadšený, tie pocity sa nedajú opísať. Je to jednoducho úžasné a som o to radšej, že gól pomohol k víťazstvu," povedal mladý obranca po svojom premiérovom zásahu v NHL. Gól ho udržal v tíme Panthers, pretože vedenie klubu ho už plánovalo poslať späť do juniorského tímu. "Rozhodli sme sa, že ostane v tíme NHL. Je pravda, že mu ten gól pomohol," povedal tréner Panthers Gerard Gallant. Brankár Roberto Luongo zaznamenal 36 zásahov, o čisté konto ho pripravil 7,4 sekundy pred koncom Vincent Lecavalier, ktorý znížil na konečných 1:2 z pohľadu Flyers. V drese Floridy odohral takmer 20 minút Tomáš Kopecký a hoci nebodoval, dostáva od trénera Gallanta stále viac dôvery.

"Diabli" s víťazným obratom


"Diabli" z New Jersey otočili v tretej tretiny skóre s Columbusom a vyhrali 3:2. Víťazný gól strelil švédsky obranca Adam Larsson. Columbus prehral piaty zápasy za sebou, za čo môže aj obrovská maródka. Blue Jackets chýbajú až deviati hráči - Artem Anisimov, Matt Calvert, Nathan Horton, Brandon Dubinsky, Mark Letestu, James Wisniewski, Boone Jenner, Corey Tropp a brankár Sergej Bobrovskij. Duel v New Jersey navyše nedohral obranca Cody Goloubef. Slovenský útočník Marko Daňo bol na ľade len niečo cez osem minút, ale stihol trikrát vystreliť. V bránke Columbusu debutoval 21-ročný švédsky brankár Anton Forsberg.

Nájazdy pre Jets

V Madison Square Garden nepadol v súboji medzi New Yorkom Rangers a Winnipegom 65 minút ani jeden gól a tak rozhodovali nájazdy. V nich napokon rozhodol Evander Kane a hosťujúci Jets si pripísali cenné víťazstvo. Hrdinom duelu bol český brankár Ondřej Pavelec, ktorý chytil všetkých 38 striel Rangers a zaznamenal prvé čisté konto po takmer roku. Predtým neinkasoval gól 8. novembra 2013 v zápase s Nashvillom (5:0). V riadnom čase ani v predĺžení neinkasoval ani Henrik Lundqvist (25 zásahov), ale v nájazdoch dostal dva góly.

"Tučniaci" ľahko zvíťazili


Pittsburgh zdolal Buffalo hladko 5:0, keď si tretie čisté konto z posledných štyroch duelov pripísal brankár Marc-Andre Fleury. Tentokrát mu stačilo len 18 zákrokov. Fleury chytil 95 z posledných 98 striel, ktorým čelil. Penguins opäť úradovali v presilovkách, v ktorých skórovali trikrát a v štatistike využívania sa dostali cez 40 percent. S bilanciou 1+2 sa blysol ruský útočník Jevgenij Malkin, ktorý bodoval o všetkých desiatich zápasoch v tejto sezóne.

Vanek prvý raz skóroval za Wild

Minnesota zdolala Dallas 4:1, keď svoj prvý gól v drese Wild strelil hviezdny rakúsky útočník Thomas Vanek. V bránke opäť žiaril Darcy Kuemper. Hokejisti St. Louis vyhrali štvrtý zápase v rade, keď zdolali Colorado 3:2 po nájazdoch. V nich rozhodol Joakim Lindström.

sumáre:



BOSTON - OTTAWA 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Góly: 19. Marchand (Bergeron), 32. Fraser (Eriksson, Söderberg), 33. Fraser (Söderberg, Trotman), 43. Seidenberg – 20. Stone, 56. Zibanejad (Chiasson). Brankári: Rask - Lehner, strely na bránku: 30:29, 17.565 divákov.



TORONTO - CHICAGO 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Góly: 15. Kadri (Winnik, Kessel), 26. van Riemsdyk, 43. Holland (Komarov) – 17. Richards (Seabrook, Saad), 25. Seabrook (Kane). Brankári: Reimer - Crawford, strely na bránku: 27:47, 19.138 divákov.



TAMPA BAY – WASHINGTON 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)

Góly: 7. Callahan (Boyle), 30. Palát (Kučerov, Johnson), 33. Kučerov (Brewer, Johnson), 43. Garrison (Stamkos) – 13. Johansson (Ovečkin, Kuznecov), 23. Fehr (Chimera, Carlson), 40. Brouwer (Johansson, Bäckström). Brankári: Bishop - Holtby, strely na bránku: 28:38, 19.119 divákov.



FLORIDA - PHILADELPHIA 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)


Góly: 10. Mitchell (Jokinen, Boyes), 56. Ekblad (Campbell, Hayes) – 60. Lecavalier (Voráček, Simmonds). Brankári: Luongo - Mason, strely na bránku: 30:37, 9774 divákov.



NEW JERSEY - COLUMBUS 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Góly: 25. Židlický (Ryder, Severson), 49. Henrique (Jágr, Židlický), 51. Larsson (Salvador, Eliáš) – 2. Skille (Gibbons, Foligno), 33. Foligno (Johnson, Gibbons). Brankári: Schneider - Forsberg, strely na bránku: 29:34, 13.542 divákov.



NY RANGERS – WINNIPEG 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Rozh. náj. Kane. Brankári: Lundqvist - Pavelec, strely na bránku: 38:25, 18.006 divákov.



PITTSBURGH - BUFFALO 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Góly: 5. Kunitz (Hörnqvist, Crosby), 32. Comeau (Malkin, Dupuis), 37. Hörnqvist (Kunitz, Malkin), 43. Kunitz (Letang, Crosby), 54. Malkin (Crosby, Ehrhoff). Brankári: Fleury - Enroth, strely na bránku: 34:18, 18.652 divákov.



CAROLINA - ARIZONA 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)


Góly: 4. Lindholm (Bellemore, Gerbe), 18. Lindholm (Nash, Faulk), 36. Tlustý (E. Staal, Faulk). Brankári: Ward - Smith, strely na bránku: 35:25, 10.870 divákov.



ST. LOUIS - COLORADO 3:2 pp a sn (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0, 1:0)


Góly: 17. Tarasenko (Steen, Jackman), 41. Tarasenko (Pietrangelo), rozh. náj. Lindström – 43. O'Reilly (MacKinnon, Johnson), 46. MacKinnon (Johnson, O'Reilly). Brankári: Elliott - Varlamov, strely na bránku: 29:29, 17.498 divákov.



MINNESOTA – DALLAS 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Góly: 25. Granlund, 34. Dumba (Pominville, Parise), 40. Vanek (Parise, Koivu), 46. Niederreiter (Suter, Coyle) – 34. Fiddler (Oleksiak). Brankári: Kuemper - Lehtonen, strely na bránku: 30:20, 19.088 divákov.



EDMONTON – VANCOUVER 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Góly: 13. Eberle (Hall, MARINČIN), 38. Perron (Draisaitl, Ference) – 20. Sbisa (Higgins, Bonino), 37. Vey (Dorsett, Sestito), 45. Dorsett. Brankári: Scrivens - Miller, strely na bránku: 27:30, 16.839 divákov.



SAN JOSE - NY ISLANDERS 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Góly: 11. Hertl (Wingels, Nieto), 52. Couture (Braun, Vlasic), 56. Sheppard (Burish, Desjardins) – 9. Okposo (Leddy, Boychuk). Brankári: Niemi - HALÁK, strely na bránku: 31:20, 17.562 divákov.



Slováci v akcii:


Martin Marinčin (Edmonton) 19:12 0 1 1 0 0 0

Marián Hossa (Chicago) 16:50 0 0 0 -1 3 0

Richard Pánik (Toronto) 04:12 0 0 0 0 1 0

Tomáš Kopecký (Florida) 19:38 0 0 0 -1 3 2

Marko Daňo (Columbus) 08:12 0 0 0 0 3 0

Andrej Sekera (Carolina) 22:28 0 0 0 1 1 0

Ľubomír Višňovský (Islanders) 22:14 0 0 0 -1 2 0

Jaroslav Halák (Islanders) 58:27 3/31 90,3

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/