Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Edmonton zdolal Montreal, Marinčin strávil na ľade vyše 17 minút

Gólová radosť hráčov Edmontonu a slovenského obrancu Martina Marinčina. Foto: TASR/AP

Slovenský obranca v drese "olejárov" Martin Marinčin strávil na ľade 17:45 minút a pripísal si do štatistík jeden plusový bod, dve trestné minúty a strelu na bránku.

New York 28. októbra (TASR) - Hokejisti Edmontonu Oilers zvíťazili v noci na utorok v zápase zámorskej NHL pred vlastnými fanúšikmi nad Montrealom Canadiens 3:0. Slovenský obranca v drese "olejárov" Martin Marinčin strávil na ľade 17:45 minút a do štatistík si pripísal jeden plusový bod, dve trestné minúty a jednu strelu na bránku.

Pre Edmonton to bola už štvrtá výhra v rade a zároveň aj štvrtá v sezóne. Kanadský klub sa tak po zlom štarte do sezóny, keď zaznamenal päť prehier za sebou, vyšplhal už na deviate miesto v Západnej konferencii. "Asi je to vec sebadôvery, snažím sa na to prísť. Dnes sme hrali proti dobrému súperovi. Podržal nás brankár, ustáli sme oslabenia a keď sme to potrebovali, dali sme góly," uviedol tréner "olejárov" Dallas Eakins.

Montreal tak nenatiahol štvorzápasovú víťaznú sériu. "Od začiatku sme nehrali dobre. Máme dobrý tím a vieme si vypracovať príležitosti, ale nemyslím si, že dnes sme predvádzali našu hru. Nedodržali sme náš systém. Netreba panikáriť, ale musíme sa vrátiť k tomu, čo sme predvádzali na začiatku sezóny," povedal po stretnutí obranca javorových listov P.K. Subban.

Hráči New York Rangers predviedli parádny obrat, keď zo stavu 0:3 po druhej a 2:4 v tretej tretine nakoniec dokázali zvíťaziť nad Minnesotou 5:4. "Po druhej tretine sme si povedali, 'je to veľmi zlé, tak prečo niečo neskúsiť'. Podarilo sa nám to, strhli sme aj divákov a zrazu sme na ľade úradovali my," povedal po stretnutí obranca domácich Marc Staal.

"Je to dosť frustrujúce, pretože počas dvoch tretín sme všetko zvládali. Tento zápas sme mali rozhodne vyhrať," uviedol sklamaný tréner "divochov" Mike Yeo.



sumáre:

NY RANGERS - MINNESOTA 5:4 (0:0, 0:3, 5:1)



Góly: 43. Klein (Zuccarello, Nash), 45. Nash (Hunwick, Brassard), 48. Brassard (Hagelin, Zuccarello), 57. Duclair (Hunwick, Klein), 57. Zuccarello (Brassard, McDonagh) - 26. Prosser (Fontaine, Cooke), 27. Cooke (Fontaine, Carter), 36. Pominville (Granlund, Scandella), 46. Zucker (Niederreiter, Suter). Brankári: Lundqvist - Kuemper, strely na bránku: 20:30, 18.006 divákov.

EDMONTON - MONTREAL 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)



gÓLY: 20. Pouliot (Acrobello), 27. Yakupov (Pouliot, Fayne), 58. Hall (Nugent-Hopkins, Joensuu). Brankári: Scrivens - Tokarski, strely na bránku: 19:29, 16.839 divákov.



Slováci v akcii:

Martin Marinčin (Edmonton) 17:45 0 0 0 1 1 2



/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/