Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Meszároš opäť nehral, hoci je zdravý a vo forme

Andrej Meszároš Foto: TASR/AP Photo

V noci na piatok ho v zápase s Coloradom Avalanche zo zostavy vytlačil veterán Kimmo Timonen, ktorý dva zápasy nehral pre zranenie nohy.

Philadelphia 7. februára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš prežíva najťažšie chvíle vo svojej profesionálnej kariére. Hoci je zdravý a v poslednom čase sa prezentoval aj v dobrej forme, tréner Philadelphie Flyers Craig Berube mu neverí a 28-ročný slovenský reprezentant už 24 duelov v aktuálnej sezóne NHL presedel len na tribúne.

V noci na piatok ho v zápase s Coloradom Avalanche zo zostavy vytlačil veterán Kimmo Timonen, ktorý dva zápasy nehral pre zranenie nohy. V čase absencie 38-ročného Fína odohral Meszároš dva dobré zápasy, ale ani kvalitné výkony mu nestačili na to, aby si vybojoval mieste v zostave. Sedieť zdravý na tribúne je podľa slovenského obrancu viac frustrujúce ako nehrať pre zranenie. "Cítim sa dobre, som zdravý a plný síl, ale nehrám. Je to veľmi náročné, stále nad tým rozmýšľam a trápi ma to," povzdychol si Meszároš v rozhovore pre web courierpostonline.com. Z hráča, ktorý mal patriť do top štvorky obrancov Flyers sa stal nepotrebný hráč a čoraz častejšie sa spomína jeho výmena do iného klubu. Z 58 zápasov Philadelphie odohral slovenský obranca len 34.

Trénerova nedôvera sa podpísala aj na sebavedomí slovenského hokejistu, ktorý sa chystá na svoju tretiu olympiádu. V úvode sezóny sa nedarilo celému tímu a dobre nehral ani Meszároš, ale v januári sa prezentoval vo veľmi dobrom svetle a na svoje konto pridal tri góly a osem asistencií. Celkovo dal štyri góly a zaznamenal jedenásť asistencií. Meszárošova sezóna v skratke vyzerá takto: päť zápasov hral, päť nehral, jeden hral, ďalší nie, tri hral, deväť sedel na tribúne, sedem hral, päť nie, 19 hral, tri nehral, dva hral a naposledy s Coloradom opäť sedel na tribúne. "Musím to akceptovať, nič iné mi nezostáva," povedal Meszároš, ktorý v predchádzajúcich dvoch zápasoch v Los Angeles a v San Jose nastúpil v obrannej formácii s Markom Streitom a hral dobre. Dostal priestor v presilovkách, prezentoval sa fyzickým hokejom, blokoval strely, ale aj tak Berubeho nepresvedčil. Čo ešte viac od neho tréner chce? "To je otázka pre trénera. On rozhoduje o zostave. Ja s tým nemôžem urobiť nič," dodal slovenský obranca, ktorému po sezóne vyprší kontrakt s Flyers.