Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Mikko Koivu prekonal Gáboríkov bodový rekord v Minnesote

Fínsky útočník a kapitán Minnesoty Mikko Koivu oslavuje gól v zápase zámorskej hokejovej NHL Minnestota Wild - Colorado Avalanche v St. Paule v piatok 15. februára 2013. Foto: TASR/AP

Koivu svoju štatistiku v službách Wild vylepšil na 438 bodov, čím o jeden prekonal slovenského útočníka.

New York 19. marca (TASR) - Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík už nie je najproduktívnejším hráčom v histórii Minnesoty Wild. V nočnom zápase zámorskej NHL na ľade New Yorku Islanders ho prekonal fínsky útočník Mikko Koivu.

Tridsaťjedenročný center sa na vysokom víťazstve Wild 6:0 podieľal tromi asistenciami a svoju štatistiku v službách Wild vylepšil na 438 bodov, čím o jeden prekonal slovenského útočníka, ktorý momentálne hrá za Los Angeles Kings. "Som rád, že som prekonal Gabbyho. Je to skvelý kanonier, takže som dosiahol veľkú vec," povedal zámorským médiám Koivu.

Gáborík v drese Minnesoty začal v 18-tich rokoch svoju kariéru v NHL. Za "divochov" odohral v rokoch 2000 až 2009 osem sezón a v 502 zápasoch nazbieral 437 bodov za 219 gólov a 218 asistencií. V počte strelených gólov je stále na čele historických tabuliek s výrazným náskokom práve pred Koivuom, ktorý dal za Wild 127 gólov. Po odchode z Minnesoty hral 32-ročný slovenský krídelník za New York Rangers, Columbus Blue Jackets a od 5. marca je hráčom Los Angeles.