Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Chárov Boston vyradil Toronto a narazí na Tampu Bay

Hráč Boston Bruins Jake DeBrusk oslavuje po tom, čo dal gól do bránky Toronto Maple Leafs. Foto: TASR/AP

Slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral takmer polovicu duelu a bol najvyťaženejší spomedzi všetkých korčuliarov.

New York 26. apríla (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins s kapitánom Zdenom Chárom postúpili do 2. kola play off zámorskej NHL. V noci na štvrtok zvládli rozhodujúci siedmy zápas štvrťfinálovej série Východnej konferencie a nad Torontom Maple Leafs zvíťazili doma 7:4, hoci po druhej tretine prehrávali o gól.

"Bol to jeden z najúžasnejších zápasov, v akom som kedy hral. Hralo sa hore-dolu, diváci boli výborní, na ľade bolo veľa emócií," citoval portál nhl.com domáceho útočníka Brada Marchanda, ktorý spečatil postup "medveďov" gólom na 7:4 do prázdnej bránky Toronta. Nováčik Jake DeBrusk rozvlnil sieť za chrbtom brankára hostí dvakrát a vo svojej premiérovej sérii v play off NHL si pripísal 7 bodov. "Jake odohral výbornú sériu. Dával góly, bojoval, hľadal si miesto. Presne takto sa má hrať v play off," uviedol tréner Bostonu Bruce Cassidy, ktorý je kandidátom na trofej Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera sezóny. "Javorové listy" sa dostali do play off druhýkrát v rade, ale podobne ako v minulej sezóne sa lúčia hneď po 1. kole. "Vždy je to veľké sklamanie, keď vypadnete. Chceli sme získať Stanleyho pohár," uviedol podľa agentúry AP dvojgólový strelec hostí Patrick Marleau.

Slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral takmer polovicu duelu a bol najvyťaženejší spomedzi všetkých korčuliarov. Bránku Toronta ohrozil dvoma strelami a pripísal si dva plusové body.

V 2. kole sa Bruins stretnú s Tampou Bay Lightning, v druhom konferenčnom semifinále na seba narazia Washington Capitals a Pittsburgh Penguins. V semifinále Západnej konferencie si zmerajú sily Nasville Predators s Winnipegom Jets a nováčika súťaže Vegas Golden Knights čaká séria so San Jose Sharks.

1. kolo play off NHL



Štvrťfinále Východnej konferencie - 7. zápas:

BOSTON BRUINS - TORONTO MAPLE LEAFS 7:4 (3:2, 0:2, 4:0)

Góly: 5. DeBrusk (Pastrňák, Krejčí), 10. Heinen (Krejčí, Rick Nash), 20. Bergeron (Miller, Backes), 42. Krug (Miller, Bergeron), 46. DeBrusk (Krejčí), 52. Pastrňák (Bergeron, Marchand), 60. Bergeron (Riley Nash) – 3. Marleau (Gardiner, Nylander), 7. Marleau (Marner), 23. Dermott (Polák, Nylander), 27. Kapanen. Brankári: Rask - Andersen, strely na bránku: 36:24, 17.565 divákov.

/konečný stav série: 4:3, Boston postúpil do 2. kola play off/

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 28:38 0 0 0 +2 2 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/