Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Brodeura, O'Reeho, St. Louisa a Bettmana uviedli do Siene slávy

Martin Brodeur, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Brodeur je trojnásobný víťaz Stanleyho pohára. Vo svojej zbierke má štyri Vezinove trofeje pre najlepšieho brankára a je historickým lídrom NHL s 691 víťazstvami a 125 čistými kontami.

Toronto 13. novembra (TASR) - Legendárneho kanadského brankára Martina Brodeura v pondelok v kanadskom Toronte slávnostne uviedli do Hokejovej siene slávy. Tejto pocty sa dostalo aj ďalšími bývalým hráčom Williemu O'Reeovi, Martinovi St. Louisovi, Alexandrovi Jakuševovi, Jayne Heffordovej a komisárovi zámorskej NHL Garymu Bettmanovi.

Brodeur je trojnásobný víťaz Stanleyho pohára. Vo svojej zbierke má štyri Vezinove trofeje pre najlepšieho brankára a je historickým lídrom NHL s 691 víťazstvami a 125 čistými kontami. "Je to pre mňa výnimočný deň a obrovská pocta," citovala agentúra AP slová dvojnásobného zlatého olympijského medailistu.

O'Ree bol prvý hráč tmavej pleti, ktorý si zahral v NHL. Debut zažil v drese Bostonu Bruins 18. januára 1958 v zápase proti Montrealu Canadiens. Väčšinu kariéry strávil v nižších súťažiach, v profilige absolvoval iba 45 duelov. V roku 1996 sa stal ambasádorom NHL. "Vždy som sníval o tom, že raz budem hokejista a zahrám si v najlepšej lige sveta," uviedol 83-ročný O'Ree počas slávnostného galavečera.