Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Carolina vyskúša v kempe slovenského obrancu Čajkovského

Na archívnej snímke slovenský reprezentant Michal Čajkovský. Foto: TASR/Martin Baumann

Naposledy pôsobil v tíme KHL Avtomobilist Jekaterinburg a Slovensko reprezentoval na uplynulých dvoch svetových šampionátoch i na ZOH 2018 v Pjongčangu.

Raleigh 10. septembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Michal Čajkovský sa pokúsi získať kontrakt v tíme NHL Carolina Hurricanes. Klub ho oficiálne pozval do predsezónneho kempu na tzv. profesionálnu skúšku (PTO). Naposledy pôsobil v tíme KHL Avtomobilist Jekaterinburg a Slovensko reprezentoval na uplynulých dvoch svetových šampionátoch i na ZOH 2018 v Pjongčangu.

Dvadsaťšesťročný Čajkovský sa narodil v Skalici, hokejovo vyrastal v bratislavskom Slovane Bratislava. Už ako 18-ročný odišiel do zámoria, kde pôsobil v juniorskej OHL za Kingston Frontenacs a Ottawa 67's, neskôr v nižšej súťaži ECHL za Reading Royals a South Carolina Stingrays. O NHL sa už snažil v organizácii Washingtonu Capitals, za jeho farmu Hershey Bears odohral v AHL 13 duelov. V lete 2015 sa vrátil do Európy, dohodol sa so Spartou Praha. Od novembra 2016 je hráčom Automobilistu Jekaterinburg v KHL.

Pozvánku do tréningového kempu pre Čajkovského potvrdil pre zámorské médiá generálny manažér Caroliny Don Waddell.