Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia NHL

NHL: Carolina zdolala v treťom zápase 2. kola play off NY Islanders

Tréner New Yorku Islanders Barry Trotz sa pozerá zo striedačky v treťom semifinálovom zápase Východnej konferencie play off zámorskej hokejovej NHL Carolina Hurricanes - New York Islanders v Raleigh 2. mája 2019. Foto: TASR/AP

Canes rozhodli o svojom triumfe tromi gólmi v záverečnej tretine.

New York 2. mája (TASR) - Hokejisti Caroliny Hurricanes zvíťazili v treťom dueli 2. kola play off zámorskej NHL na domácom ľade nad New Yorkom Islanders 5:2 a v sérii vedú už 3:0. Canes rozhodli o svojom triumfe tromi gólmi v záverečnej tretine. Postup do finále Východnej konferencie môžu spečatiť v noci na sobotu, keď je v Raleigh na programe štvrtý zápas. Hráči Dallasu Stars zdolali vo štvrtom súboji semifinále Západnej konferencie St. Louis Blues 4:2 a vyrovnali stav série na 2:2.

"Vedieme 3:0, no všetci hovoria, že ten posledný krok je zároveň ten najťažší. Rozhodne sa už nechceme vracať do New Yorku, no ak to bude nutné, tak tam ešte pôjdeme. Urobíme však všetko pre to, aby sme rozhodli už vo štvrtom zápase," povedal tridsaťsedemročný veterán "hurikánov" Justin Williams, ktorý strelil v tretej tretine víťazný gól. Darilo sa aj fínskym legionárom, Teuvo Teräväinen strelil dva góly Caroliny, jeho krajan Sebastian Aho pridal presný zásah a asistenciu.

Pri rozhodujúcom góle spravil obrovskú chybu brankár "ostrovanov" Robin Lehner, ktorý sa snažil rozohrať puk spoza bránky, no trafil forčekujúceho Aha a ten prihral Williamsovi pred odkrytú bránku. "Dobre som to prečítal, snažil som sa puk sklepnúť zo vzduchu a podarilo sa mi to," tešil sa fínsky mladík. Naopak, Lehner si sypal popol na hlavu. "Vždy si veríme, že môžeme vyhrať ten ďalší. Nanešťastie, v uplynulých zápasoch to nevyšlo. Do tretej tretiny sme išli za stavu 2:2 a myslel som si, že som hral dobre. No potom rozhodla táto situácia a pokazil som to," povedal.

Tridsaťpäťročný brankár Caroliny Curtis McElhinney chytil 28 striel súpera a stal sa najstarším brankárom v NHL, ktorý nastúpil na svoj prvý zápas v play off. "Myslím si, že sme odviedli skvelú prácu. Predviedli sme najmä skvelú tretiu tretinu," povedal pre nhl.com. McElhinney je o 37 dní starší ako Les Binkley, ktorý debutoval vo vyraďovačke NHL 8. apríla 1970 v drese Pittsburgh Penguins proti Oakland Golden Seals.

Dallas si vypracoval rozhodujúci náskok v druhej tretine, do ktorej išiel za stavu 2:1 a pridal ďalšie dva góly, Blues potom už dokázali len znížiť. Dobrým výkonom sa prezentoval brankár Ben Bishop, ktorý zlikvidoval 27 striel súpera. "Výborne sme odpovedali na predchádzajúcu domácu prehru 3:4 a bolo to veľké víťazstvo pre týchto fanúšikov. Myslím si, že sme konečne hrali tak, ako by sme mali hrať," povedal brankár domácich.

Tyler Seguin, Alexander Radulov a Mats Zuccarello zaznamenali v drese Dallasu zhodne po dve asistencie, fínsky nováčik Roope Hintz strelil už svoj piaty gól v play off a v desiatich dueloch nazbieral dokopy osem bodov. Na druhej strane skórovali Vladimir Tarasenko a Robert Thomas, Ryan O'Reilly si pripísal do štatistík dve asistencie a brankár Jordan Binnington mal 27 úspešných zákrokov. "Keď si pozriete celý zápas, tak hrali lepšie ako my. Mali sme niekoľko dobrých úsekov, no nebola tam konzistentnosť. Až do záveru sme si nevedeli vypracovať naše ofenzívne štruktúry a to už bolo neskoro. Sme sklamaní," povedal O'Reilly.

Pre St. Louis to bola prvá prehra v tohtoročnom play off na ľade súperov, doteraz ťahali štvorzápasovú víťaznú sériu. "Je to play off, trochu upravíme našu hru a uvidíme, čo sa stane," uviedol brankár Binnington. Piaty zápas série je na programe v noci na sobotu v St. Louis.

2. kolo play off NHL


semifinále Východnej konferencie - 3. zápas:

CAROLINA HURRICANES - NEW YORK SILANDERS 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Góly:
7. Teräväinen (Slavin, Hamilton), 32. Faulk (Foegele, J. Staal), 51. Williams (Aho), 60. Teräväinen (Pesce, Slavin), 60. Aho (Wallmark) - 9. Toews (Bailey, Eberle), 35. Bailey (Kühnhackl). Brankári: McElhinney - Lehner, strely na bránku: 38:30, 19.066 divákov.
/stav série: 3:0/

semifinále Západnej konferencie - 4. zápas:

DALLAS STARS - ST. LOUIS BLUES 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
Góly:
12. Dickinson (Seguin, Zuccarello), 20. Spezza (Radulov, Lindell), 30. Klingberg (Seguin, Zuccarello), 38. Hintz (Benn, Radulov) - 6. Tarasenko (Dunn, O'Reilly), 54. Thomas (Pietrangelo, O'Reilly). Brankári: Bishop - Binnington, strely na bránku: 31:29, 18.790 divákov.
/stav série: 2:2/