Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

NHL: Chárov Boston podľahol Tampe po predĺžení

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili vo štvrtom dueli semifinále play off Východnej konferencie NHL na ľade Bostonu 4:3 po predĺžení a v sérii vedú už 3:1 na zápasy. Foto: TASR/AP

Kapitán Bruins Zdeno Chára bol opäť jeden z najvyťaženejších hráčov na ľade, odohral 24:29 minút, pripísal si jednu strelu, dve trestné minúty a mínusový bod.

New York 5. mája (TASR) - Hokejisti Tampy Bay zvíťazili vo štvrtom dueli semifinále play off Východnej konferencie NHL na ľade Bostonu 4:3 po predĺžení a v sérii vedú už 3:1 na zápasy. Víťazný gól Lightning strelil v 64. minúte obranca Dan Girardi.

"Pred gólom som sa pretlačil pred brankára hostí a Killorn ma tam našiel výbornou prihrávkou. Trochu so šťastím mi presne trafil hokejku, no mal som ju na správnom mieste," citovala oficiálna webstránka profiligy strelca víťazného gólu.

Kapitán Bruins Zdeno Chára bol opäť jeden z najvyťaženejších hráčov na ľade, odohral 24:29 minút, pripísal si jednu strelu, dve trestné minúty a mínusový bod. Ruský útočník Nikita Kučerov, ktorý v základnej časti sezóny nazbieral 100 bodov, dosiahol svoj prvý bod v sérii s Bostonom, keď v 10. minúte duelu zvýšil na 2:0 pre hostí. Peter Budaj ako brankárska trojka Tampy sledoval zápas z tribúny. "Blesky" môžu spečatiť svoj postup do konferenčného finále v nedeľu, keď je od 21.00 SELČ na programe piaty súboj série na ich ľade. Lightning ešte nikdy neprehrali v sérii, v ktorej viedli 3:1 na zápasy.

K postupu do finále Západnej konferencie sú blízko aj hráči Vegas Golden Knights. Ligový nováčik zdolal v noci na sobotu v piatom stretnutí semifinále Západnej konferencie doma San Jose 5:3 a v sérii vedie 3:2. "Aj v predchádzajúcom dueli sme hrali dobre, ale na víťazstvo to nestačilo. Vždy musíme hrať najlepšie ako vieme, pretože inak by sme nevyhrali veľa zápasov. Až do 50. minúty sme dominovali, na konci sme dali súperovi šancu vrátiť sa späť do hry," povedal podľa agentúry AP tréner Vegas Gerard Gallant.

Domáci vyhrávali desať minút pred koncom už 4:0, "žraloci" však dokázali znížiť v rozpätí šiestich minút na rozdiel jediného gólu, ale gólom do prázdnej bránky dal definitívnu podobu výsledku domáci útočník Jonathan Marchessault. Brankár víťazného tímu Marc Andre-Fleury si pripísal 27 úspešných zákrokov a dosiahol 69. víťazstvo v play off NHL, čím sa dostal na desiate miesto v historickej štatistike zámorskej profiligy. "Je to jedno, či vyhráte na domácom ľade alebo v aréne súpera. Všetky triumfy sú rovnako dôležité. Som rád, že sme dnes potešili našich fanúšikov," uviedol Fleury. Slovenský útočník Tomáš Tatar sa nezmestil do zostavy "rytierov". Šiesty duel série sa uskutoční v noci na pondelok v San Jose (1.30 SELČ).

2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie - štvrtý zápas:

BOSTON BRUINS - TAMPA BAY LIGHTNING 3:4 pp (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
Góly: 16. Pastrňák (Krug, Marchand), 23. Bergeron (Krug), 47. Bergeron (Marchand) – 5. Point, 10. Kučerov (Hedman, Stamkos), 53. Stamkos (Miller), 64. Girardi (Killorn, Gourde). Brankári: Rask - Vasilevskij, strely na bránku: 32:28, 17.565 divákov.
/stav série: 1:3/

semifinále Západnej konferencie - piaty zápas:

VEGAS GOLDEN KNIGHTS - SAN JOSE SHARKS 5:3 (1:0, 2:0, 2:3)
Góly: 20. Neal (Theodore, Perron), 25. Tuch (Smith, Marchessault), 29. Haula (Perron, Carpenter), 49. Tuch (Eakin, Lindberg), 59. Marchessault – 50. Labanc (Couture, Hertl), 52. Hertl (Bödker, Couture), 56. Bödker (Couture). Brankári: Fleury - Jones (49. Dell), strely na bránku: 39:30, 18.693 divákov.
/stav série: 3:2/

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 24:29 0 0 0 -1 0 2
/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/