Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia NHL

NHL: Chárov Boston vyhral v Tampe, Sharks vyrovnali stav série

Na snímke hráči Boston Bruins Jake DeBrusk (74) a Adam McQuaid (54) sa radujú zo skórovania svojho tímu. Foto: TASR/AP

Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral takmer 23 minút a pripísal si dva plusové body.

New York 29. apríla (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins triumfovali v noci na nedeľu v úvodnom zápase semifinále play off Východnej konferencie NHL na ľade Tampy Bay Lightning 6:2 a ujali sa vedenia v sérii hranej na štyri víťazstvá. Prvý útok hostí v zložení Brad Marchand (1+3), Patrice Bergeron (2+1) a David Pastrňák (0+4) nazbieral jedenásť bodov. Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral takmer 23 minút a pripísal si dva plusové body.

"Najmä zo začiatku to bolo veľmi vyrovnané. Zápas sme zvládli, defenzíva nám fungovala a v dôležitých momentoch nás podržal brankár Tuukka Rask," povedal slovenský obranca pre portál nhl.com. "Bavili sme sa hokejom. Na začiatku sme chceli hrať jednoducho. Po strate puku sme výborne napádali, takto potrebujeme hrať stále," uviedol strelec dvoch gólov Bergeron. Český útočník "medveďov" Pastrňák si pripísal v ôsmich dueloch play off sedemnásť bodov za päť gólov a dvanásť asistencií a je na čele produktivity vyraďovacej fázy.

Podľa kapitána "bleskov" Stevena Stamkosa rozhodla o výsledku efektivita Bostonu: "Myslím si, že sme hrali veľmi dobre, aj keď výsledok tomu nenasvedčuje. Mali sme veľa šancí, no ich brankár chytal výborne. Hostia, naopak, dokázali premeniť svoje šance."

San Jose uspelo v druhom zápase 2. kola play off Západnej konferencie na ľade Vegas 4:3 až po dvojnásobnom predĺžení, o čom rozhodol v 86. minúte svojím druhým gólom v stretnutí Logan Couture. Sharks vyrovnali stav série na 1:1. Slovenský útočník Tomáš Tatar chýbal v zostave Golden Knights.

Nepriestrelnosť brankára "zlatých rytierov" Marca-Andreho Fleuryho trvala 143 minút a 51 sekúnd, keď ho v 22. minúte prekonal obranca hostí Brent Burns. "V porovnaní s prvým zápasom sme sa zlepšili, hrali sme ako jeden tím. Je to však iba jeden duel a musíme v tom pokračovať aj naďalej," citovala kanadského obrancu agentúra AP.

Vo vyrovnanom stretnutí boli blízko k víťazstvu domáci, keď v 17. minúte prvého predĺženia prekonal Jonathan Marchessault hosťujúceho brankára Martina Jonesa. Rozhodcovia však po prezretí videa gól neuznali pre Marchessaultove nedovolené bránenie v hre Jonesovi. Rozhodujúci presný zásah strelil až v šiestej minúte druhého predĺženia "žralok" Couture a Vegas tak prehrali prvýkrát v tohtoročnom play off. "Hrali sme veľmi dobre s pukom na hokejke, zvládali sme osobné súboje. Boli sme aktívni a domáci nás často faulovali. Mali sme veľa šancí a protihráčov sme unavili," uviedol strelec víťazného gólu. Hráči San Jose vyslali na domáceho brankára Fleuryho až 47 striel.

2. kolo play off NHL:



semifinále Východnej konferencie - 1. zápas:

TAMPA BAY LIGHTNING - BOSTON BRUINS 2:6 (0:1, 2:2, 0:3)

Góly: 23. Girardi (Paquette, Hedman), 34. Sergačov (Point, Gourde) – 18. Rick Nash (Pastrňák, Bergeron), 21. Bergeron (Pastrňák, Marchand), 33. Rick Nash (Krejčí, Pastrňák), 44. Marchand (McAvoy), 51. Bergeron (Marchand, Pastrňák), 54. DeBrusk (Marchand, McAvoy). Brankári: Vasilevskij - Rask, strely na bránku: 36:24, 19.092 divákov
/stav série: 0:1/

semifinále Západnej konferencie - 2. zápas:

VEGAS GOLDEN KNIGHTS - SAN JOSE SHARKS 3:4 po 2xp (1:0, 1:3, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 18. Karlsson (Miller, Schmidt), 21. Karlsson (Smith), 54. Schmidt (Theodore, Haula) – 22. Burns (Pavelski), 32. Couture (Hertl), 35. Burns (Meier, Pavelski), 86. Couture (Labanc, Burns). Brankári: Fleury - Jones, strely na bránku: 29:47, 18.671 divákov
/stav série: 1:1/

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 22:52 0 0 0 +2 1 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/