Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

NHL: Člen Siene slávy Lafleur podstúpil operáciu srdca

Guy Lafleur. Foto: www.cbc.ca

Šesťdesiatosemročný päťnásobný víťaz Stanleyho pohára absolvoval zákrok, pri ktorom mu v univerzitnej nemocnici v Montreale zaviedli bypass.

Montreal 27. septembra (TASR) - Bývalý hokejista Montrealu Canadiens Guy Lafleur, člen Siene slávy NHL, podstúpil vo štvrtok operáciu srdca. Šesťdesiatosemročný päťnásobný víťaz Stanleyho pohára absolvoval zákrok, pri ktorom mu v univerzitnej nemocnici v Montreale zaviedli bypass.

"Zavedenie bypassu je potrebné pri problémoch so srdcom. Rodina by chcela poďakovať celému lekárskemu tímu a personálu v nemocnici," znie v oficiálnom vyhlásení kanadského klubu. Lafleur počas svojej 17-ročnej kariéry v NHL nastúpil na 1112 zápasov, v ktorých dosiahol 560 gólov a 793 asistencií.

Úvodných 14 sezón odohral v drese Canadiens, neskôr sa po 3-ročnej prestávke vrátil na dve sezóny do New Yorku Rangers a kariéru zavŕšil v roku 1991 v drese Quebecu Nordiques. Miesto v hokejovej Sieni slávy získal však už v roku 1988 a v roku 2017 Canadiens vyradili jeho dres s číslom 10. Informáciu priniesla agentúra AP.