Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Doughty z LA Kings súhlasil s novou 8-ročnou zmluvou

Hráč Los Angeles Kings Drew Doughty pózuje s Norrisovu trofejou pre najlepšieho obrancu sezóny počas slávnostného galavečera v Las Vegas 22. júna 2016, archívna snímka. Foto: AP Photo/John Locher

Dvadsaťosemročný obranca je klubovou ikonou, vyhral s Kings dvakrát Stanleyho pohár.

New York 30. júna (TASR) - Kanadský hokejový obranca Drew Doughty súhlasil s predĺžením zmluvy s klubom NHL Los Angeles Kings o osem rokov. V Kalifornii by tak mohol pôsobiť až do roku 2027, výška kontraktu znie na 88 miliónov USD.

Dvadsaťosemročný obranca je klubovou ikonou, vyhral s Kings dvakrát Stanleyho pohár (2012, 2014). S Kanadou je dvojnásobným olympijským víťazom (2010, 2014), v jej drese vyhral aj Svetový pohár v roku 2016. V tom istom roku získal aj Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu NHL. Štyrikrát si zahral v zápas All Star.

"Je jedným z najlepších obrancov na svete a sme veľmi šťastní, že sme sa ním dohodli opäť na dlhodobom kontrakte," citovala agentúra AP generálneho manažér Kings Roba Blakea. Doughtymu plynie posledný rok osemročnej zmluvy, ktorú podpísal ešte v roku 2011 za 56 miliónov. Formálne nemôže podpísať predĺženie do 1. júla.