Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Halák rekordérom Islanders, vychytal 11 víťazstiev za sebou

Obranca New Yorku Islanders Travis Hamonic (3) vo teší so slovenským brankárom Jaroslavom Halákom (41) po víťazstve nad Pittsburgh Penguins 4-1 po zápase NHL v Nassau Coliseum v New Yorku v sobotu 22. novembra 2014. Foto: TASR/AP

Islanders vyhrali už 19. zápas v tejto sezóne, čo sa nepodarilo žiadnemu inému tímu a dostali sa na čelo Metropolitnej divízie.

Ottawa 5. decembra (TASR) - Jaroslav Halák sa zapísal do histórie zámorského hokejového klubu NHL New York Islanders. Slovenský brankár inkasoval na ľade Ottawy Senators len jeden gól a vychytal 11. víťazstvo za sebou.

Dvadsaťdeväťročný Halák tak prekonal klubový rekord člena Siene slávy, legendy "ostrovanov" Billyho Smitha z roku 1982. "Ostrovania" vyhrali 2:1.

Halák zaznamenal 20 úspešných zásahov a prekonal ho len mladý Švéd Mika Zibanejad, ktorý skóroval v 36. minúte z presilovky. V ďalšom priebehu už slovenský brankár neinkasoval, pričom najviac práce mal v tretej tretine, v ktorej zneškodnil 12 striel Senators. V poslednej sekunde ho po strele kapitána Erika Karlssona zachránila žrď.

"Je skvelé, že vyhrávame a že sa nám darí. Ja som sem však neprišiel prekonávať rekordy. Prišiel som si užiť hokej a pomôcť tímu k čo najlepším výsledkom," povedal Halák pre zámorské médiá. Islanders vyhrali už 19. zápas v tejto sezóne, čo sa nepodarilo žiadnemu inému tímu a dostali sa na čelo Metropolitnej divízie. Halák počas série jedenástich víťazstiev inkasoval len 14 gólov.

V Ottawe opäť chýbal na ľade pre zranenie hornej časti tela slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorého vedenie klubu umiestnilo na listinu zranených hráčov. Pred zápasom sa fanúšikovia Senators rozlúčili so švédskym hokejistom Danielom Alfredssonom, ktorý v drese Ottawy strávil väčšinu svojej kariéry a vo veku 41 rokov sa rozhodol ukončiť skvelú kariéru.