Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Hráčmi mesiaca január sa stali Malkin, Bergeron a Bernier

Jevgenij Malkin Foto: TASR/AP

Malkin odohral v sledovanom období dvanásť zápasov a 19 bodov, o rok starší Bergeron dosiahol v januárových dueloch 17 bodov. Bernier dosiahol v jedenástich zápasoch v januári osem víťazstiev.

New York 2. februára (TASR) - Hráčmi mesiaca január v zámorskej hokejovej NHL sa stali stredný útočník Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin, center Bostonu Bruins Patrice Bergeron a brankár Colorada Avalanche Jonathan Bernier.

Tridsaťjedenročný Malkin odohral v sledovanom období dvanásť zápasov, v ktorých zaznamenal rovnaký počet gólov a dokopy 19 bodov, pričom zaknihoval štyri tri a viacbodové súboje. Dvanásty hetrik v kariére dosiahol 30. januára v súboji so San Jose Sharks, 22. štvorbodový zápas 13. januára proti Detroitu Red Wings (2+2). Ruský center nazbieral v 48 dueloch sezóny 26 gólov a 29 asistencií.

O rok starší Bergeron dosiahol v jedenástich januárových dueloch 17 bodov za deväť gólov a osem asistencií. Kanaďan zažiaril najmä v súboji s Carolinou, keď strelil štyri góly a pridal asistenciu. V 44 dueloch sezóny nazbieral 43 bodov (21+22). Boston sa aj vďaka jeho výkonom dostal na druhú priečku Východnej konferencie a od úplného čela ligy ho delí len päť bodov, pričom má oproti prvej Tampe dva zápasy k dobru.

Dvadsaťdeväťročný Bernier dosiahol v jedenástich zápasoch v januári osem víťazstiev s priemerom 2,10 gólov a 93,9-percentnou úspešnosťou zákrokov. Zároveň pridal aj jeden shutout, už svoj 16. v profiligovej kariére. Informáciu priniesla oficiálna webstránka NHL.