Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

NHL: Hráčmi týždňa sa stali Monahan, Pettersson a Point

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Monahan z Calgary v sledovanom období nazbieral 8 bodov (4+4) a pomohol svojmu tímu k prebojovaniu sa na líderskú pozíciu v Pacifickej divízii.

New York 5. novembra (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stali traja centri - Sean Monahan z Calgary Flames, Elias Pettersson z Vancouveru Canucks a Brayden Point z Tampy Bay Lightning.

Monahan v sledovanom období nazbieral 8 bodov (4+4) a pomohol svojmu tímu k prebojovaniu sa na líderskú pozíciu v Pacifickej divízii.

Devätnásťročný Pettersson zaznamenal v ôsmich dueloch sedem bodov (4+3). V súboji s Coloradom Avalanche sa vo veku 19 rokov a 355 dní stal historicky najmladším hráčom v drese Vancouveru Canuks, ktorý v jednom zápase získal päť bodov (2+3). Je tiež líder v kanadskom bodovaní nováčikov NHL s 15 bodmi (9+6).

Point sa na vysokom víťazstve 8:3 nad New Jersey Devils podieľal piatimi bodmi (1+4). Vo veku 22 rokov a 231 dní sa stal najmladším hráčom v histórii klubu, ktorý zaznamenal päť bodov v jednom zápase. Týždeň uzavrel vyrovnávajúcim gólom v poslednej minúte duelu proti Ottawe Senators, v následnom predĺžení prihral na víťazný gól.