Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

FOTO: NHL: Hráčska asociácia sa odvolala proti trestu Toma Wilsona

Na snímke Oskar Sundqvist (70). Foto: TASR/AP

Wilson si vyslúžil trest za tvrdý úder do hlavy hráča St. Louis Blues Oskara Sundqvista počas prípravného zápasu.

Washington 6. októbra (TASR) - Hráčska asociácia zámorskej hokejovej NHL (NHLPA) podala odvolanie proti dvadsaťzápasovému trestu Toma Wilsona. Kanadský útočník Washingtonu Capitals ho dostal za úder do hlavy súpera v prípravnom zápase pred novou sezónou.

Wilson si vyslúžil trest za tvrdý úder do hlavy hráča St. Louis Blues Oskara Sundqvista počas prípravného zápasu (5:2). Dvadsaťštyriročný útočník dostal za svoj faul v stretnutí desaťminútový trest. Wilson dostal trest za nebezpečný faul aj v minulosezónnom play off, keď hráčovi Pittsburghu Penguins Zachovi Aston-Reeseovi zlomil čeľusť a spôsobil otras mozgu. Celkovo je to už jeho štvrtý trest v NHL, všetky prišli za posledných 13 mesiacov.

Na archívnej snímke Tom Wilson počas kolízii s hráčom Pittsburgh Penguins Zachom Aston-Reeseom.
Foto: TASR/AP

Ak NHLPA s odvolaním neuspeje, Wilson príde navyše o 1,26 milióna dolárov zo svojho platu.

Zatiaľ nie je jasné, kedy sa bude komisár NHL Gary Bettman prípadom zaoberať. Od roku 2012 rozhodoval o siedmich podobných odvolaniach, pričom päťkrát trest potvrdil a dvakrát ho znížil. V roku 2014 znížil trest Daniela Carcilla z desiatich na šesť stretnutí a dva roky predtým zredukoval 25-zápasový dištanc Raffiho Torresa o štyri zápasy. Informovala agentúra AP.