Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Kovaľčuk prvýkrát trénoval s LA Kings na ľade: Kostra tímu je výborná

Iľja Kovaľčuk ešte v drese Petrohradu. Foto: TASR/Martin Baumann

Ruský hokejista sa stal hráčom Los Angeles 1. júla, keď predtým pôsobil päť rokov v Kontinentálnej hokejovej lige v SKA Petrohrad.

Los Angeles 11. septembra (TASR) - Ruský hokejista Iľja Kovaľčuk v pondelok prvýkrát trénoval na ľade s tímom zámorskej NHL Los Angeles Kings. Hráčom "kráľov" sa stal 1. júla, keď predtým pôsobil päť rokov v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v SKA Petrohrad.

"V príprave som robil podobné veci ako vždy. Veľa som behal a posilňoval. S korčuľovaním som začal teraz o niečo skôr, pretože tempo v NHL je stále rýchlejšie. Pred začiatkom kempu som zvyčajne na ľad nechodieval, no v uplynulých týždňoch som už bol na ňom niekoľkokrát. Kostra nášho tímu je výborná, hráči vedia ako vyhrávať. Máme skvelého brankára a budeme pre ostatných veľkou konkurenciou," citoval 35-ročného ruského útočníka portál nhl.com.

Kings nepostúpili do play off od roku 2014, keď získali svoj druhý Stanleyho pohár v priebehu troch sezón. Z tohto úspešného obdobia zostali v tíme brankár Jonathan Quick, obranca Drew Doughty a útočníci Anže Kopitar, Dustin Brown a Jeff Carter.