Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

VIDEO: NHL: Rangers natiahli víťaznú sériu na šesť zápasov

Mike Smith, archívne foto. Foto: TASR/AP

Víťazný gól jazdcov strelil v 54. minúte nováčik Jimmy Vesey.

New York 14. februára (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers vyhrali v noci na utorok na ľade Columbusu 3:2 a natiahli víťaznú sériu v zámorskej NHL už na šesť duelov. Víťazný gól "jazdcov" strelil v 54. minúte nováčik Jimmy Vesey.

Dvadsaťtriročný útočník sa predtým naposledy strelecky presadil ešte minulý rok a bolo to rovnako do siete Columbusu. Necelých sedem minút pred koncom využil svoju rýchlosť a z ostrého uhla prekvapil Sergeja Bobrovského v bránke Blue Jackets. Domáci hrali v závere power play, vyvinuli enormný tlak, ale Rangers podržal Antti Raanta. Fínsky brankár predviedol viacero dôležitých zákrokov a pomohol mužstvu k cennému triufu. Príležitosť od trénerov dostal presne po mesiaci.

"Už je to nejaký čas, čo som naposledy nastúpil. Som rád, že sme vyhrali a že som mal na tom zásluhu. Nechcel som byť ten, koho by vinili, keby sme prišli o víťaznú sériu," povedal zámorským médiám Raanta. Hráči Columbusu boli po zápase sklamaní, že efektívnejšie nevyužili prevahu na ľade i v počte striel (32:23).

"Myslím si, že počas celého zápasu sme boli lepším tímom. Ale nevyužili sme svoje príležitosti. Súper trpezlivo vyčkával na šancu a napokon sa dočkal," hodnotil duel kapitán "modrokabátnikov" Nick Foligno. Vo vyrovnanej Metropolitnej divízii patrí Rangers druhé miesto, o ktoré sa delia práve s Columbusom a Pittsburghom. Všetky tri mužstvá strácajú na vedúci Washington deväť bodov.



Calgary nestačilo na Arizonu, ktorej podľahlo doma hladko 0:5. Oporou Coyotes bol brankár Mike Smith, ktorý zneškodnil všetkých 36 súperových striel a zaknihoval si druhé čisté konto v sezóne, celkovo 32. v profiligovej kariére. Bodovo sa v drese hostí najviac darilo mladému centrovi Christianovi Dvorakovi, ktorý sa pod triumf podpísal dvoma gólmi a asistenciou. "Kojoti" sa po sérii neúspešných výsledkov prebrali k životu, keď dokázali vyhrať tri z uplynulých štyroch zápasov.

O výsledku rozhodla druhá tretina, v ktorej domáci za desať minút strelili tri góly. Domáci sa v záverečnej časti hry snažili s výsledkom niečo urobiť, ale nedosiahli ani len na čestný úspech. Proti bol Smith, ktorý dosiahol 21. shutout v drese Coyotes, čím sa v historických klubových štatistikách dotiahol na ruskú dvojicu Nikolaj Chabibulin, Iľja Bryzgalov.

"Vždy sa snažím, aby boli moje výkony čo najvyrovnanejšie. Osobné štatistiky ma až tak nezaujímajú, dôležité sú len tímové výsledky. Teraz sa nám celkom darí, chceme v tom pokračovať," vravel Smith. Coyotes bodovali v siedmich z predchádzajúcich deviatich stretnutí, napriek tomu sú v tabuľke Západnej konferencie stále predposlední. Flames sklamali, nepomohol im ani fakt, že pred duelom proti Arizone mali k dispozícii päťdňovú pauzu. "Sme sklamaní. Boli sme oddýchnutí, mali sme podať lepší výkon. A to platí aj o mne," sypal si popol na hlavu brankár Chad Johnson, ktorého po dvoch tretinách a štyroch inkasovaných góloch vystriedal Brian Elliott.

NHL - sumáre:



COLUMBUS BLUE JACKETS - NEW YORK RANGERS 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Góly: 9. Dubinsky (Saad, Jones), 52. Foligno (Savard) - 21. Girardi (Hayes, Miller), 45. Hayes, 54. Vesey (Stepan, Holden). Brankári: Bobrovskij - Raanta, strely na bránku: 32:23, 14.378 divákov.

CALGARY FLAMES - ARIZONA COYOTES 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Góly: 7. Hanzal (Vrbata, Domi), 23. Dvorak (Perlini, Ekman-Larsson), 25. Martinook (White, Murphy), 32. White (Schenn, Dvorak), 43. Dvorak (Doan, Schenn). Brankári: Johnson (41. Elliott) - Smith, strely na bránku: 36:32, 18.486 divákov.