Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Spor medzi vedením NHL a bývalými hráčmi má pomôcť vyriešiť mediátor

Komisár Hráčskej asociácie NHL Gary Bettman. Foto: TASR/AP Photo

Početná skupina niekdajších tvrdých mužov profiligy obvinila vedenie súťaže, že dostatočne nevaruje hokejistov pred možnými následkami po otrase mozgu a podporovala ich tvrdú hru.

Buffalo 12. septembra (TASR) - Vedenie zámorskej NHL sa má podľa rozhodnutia súdu prostredníctvom mediátora dohodnúť s viac ako 100 bývalými hráčmi na kompenzácii za následky zranení hlavy, ktoré utrpeli počas kariéry v najprestížnejšej hokejovej ligy na svete.

"Vyhovieme žiadosti sudcu," uviedol komisár NHL Gary Bettman, ktorý však neprikladá sporu taký význam, ako zástupcovia hráčov. "Samozrejme, nesúhlasíme s názorom komisára NHL v súvislosti s dôležitosťou týchto prípadov. Tvrdo pracujeme na získaní spravodlivosti pre našich klientov. Gary Bettman hovorí pravdu, že sudca požiadal obe strany, aby vyriešili tieto problémy prostredníctvom mediátora," citovala agentúra AP jedného z právnikov bývalých hokejistov Stuarta Davidsona.

Početná skupina niekdajších "tvrdých mužov" profiligy obvinila vedenie súťaže, že dostatočne nevaruje hokejistov pred možnými následkami po otrase mozgu a podporovala ich tvrdú hru. Hráči často trpia po konci kariéry neurologickými ťažkosťami a majú problémy so zaradením sa do každodenného života.