Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Vegas zdolal Winnipeg v 3. finále Západnej konferencie

Center zlatých rytierov Vegas Jonathan Marchessault, vľavo, sa raduje zo skóre so spoluhráčom Marcom-Andre Fleurym počas 3. kola play off hokejovej NHL Západnej konferencie v Las Vegas. Foto: TASR/AP

Slovenský útočník Tomáš Tatar strávil na ľade takmer 11 minút a na konto si pripísal mínusový bod.

Las Vegas 17. mája (TASR) - Hokejisti Vegas Golden Knights v zostave s Tomášom Tatarom triumfovali v noci na štvrtok v treťom zápase finále play off Západnej konferencie NHL nad Winnipegom Jets 4:2. V sérii hranej na štyri víťazstva sa ujali vedenia 2:1.

Slovenský útočník strávil na ľade takmer 11 minút a na konto si pripísal mínusový bod. Dvomi gólmi sa na víťazstve "zlatých rytierov" podieľal Jonathan Marchessault. Veľkou oporou domácich bol brankár Marc-Andre Fleury, ktorý kryl 33 z 35 striel. Dvakrát ho prekonal Mark Scheifele, ktorý vo vyraďovačke zaznamenal už 14 gólov. Štvrtý duel sa odohrá v noci na sobotu opäť v metropole štátu Nevada.

Skóre stretnutia otvoril i uzavrel dvojgólový hrdina večera Jonathan Audy-Marchessault, pričom jeho prvý gól z 35. sekundy dostal Vegas na koňa. V drese Jets sa rovnakým spôsobom zapísal do štatistík Mark Scheifele, ktorý stanovil nový ligový rekord play off s 11 gólmi na ľade súpera. Prekonal zápis Sidneyho Crosbyho (2009) a Joea Mullena (1989), ktorí ich nastrieľali desať.

Hostia boli strelecky aktívnejší, ale Marc-Andre Fleury sa prezentoval až 33 úspešnými zákrokmi. "Nik nám neveril, že v prvej sezóne v NHL to dotiahneme až do konferenčného finále. Sezóna je dlhá, ale užívame si ju a naše doterajšie výsledky sú zaslúžené. Som hrdý na spoluhráčov, ako sa nám zatiaľ darí," poznamenal Fleury. "Streliť prvý gól v zápase play off je rozhodne lepšie, ako ho inkasovať. Veľmi nám pomohol," uviedol Marchessault.

Play off NHL:

finále Západnej konferencie - 3. zápas:

VEGAS GOLDEN KNIGHTS - WINNIPEG JETS 4:2 (1:0, 2:1, 1:0)
Góly: 1. Marchessault (McNabb), 26. Neal (Haula), 29. Tuch (Neal, Schmidt), 60. Marchessault (McNabb, M.-A. Fleury) – 26. Scheifele (Wheeler), 41. Scheifele (Connor, Wheeler). Brankári: Fleury - Hellebuyck, strely na bránku: 29:35, 18.477 divákov
/stav série: 2:1/

Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Vegas) 10:56 0 0 0 -1 0 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/