Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia NHL

NHL: Nováčikovia Vrána a Connor rozhodli o triumfoch Capitals a Jets

V drese víťazov sa stal mužom zápasu 22-ročný český nováčik Jakub Vrána, ktorý sa z tretej formácie posunul do prvej a najprv dvakrát asistoval a potom strelil aj víťazný gól Caps. Foto: TASR/AP

V drese víťazov sa stal mužom zápasu 22-ročný český nováčik Jakub Vrána.

New York 6. mája (TASR) - Hokejisti Washingtonu Capitals zdolali v piatom súboji semifinále play off Východnej konferencie NHL na domácom ľade dvojnásobného obhajcu Pittsburgh Penguins 6:3 a ujali sa vedenia v sérii 3:2. Séria sa teraz presúva do Pittsburghu, šiesty zápas je na programe v noci na utorok o 1.00 SELČ. V drese víťazov sa stal mužom zápasu 22-ročný český nováčik Jakub Vrána, ktorý sa z tretej formácie posunul do prvej a najprv dvakrát asistoval a potom strelil aj víťazný gól Caps.

Domáci rozhodli o svojom víťazstve štyrmi presnými zásahmi v tretej tretine. "Ovečkin to urobil pred mojim gólom výborne. Snažil som sa ísť agresívne pred bránku a čakať na puk. Niekedy sú to len detaily, ktoré rozhodnú o víťazstve," povedal Vrána podľa portálu nhl.com. Český útočník je len štvrtým nováčikom v drese Washingtonu, ktorý si pripísal tri body v jednom zápase play off.

"Tučniaci" dostali šesť gólov v jednom dueli vyraďovacej fázy prvýkrát od roku 2013. "Dlho sme hrali veľmi dobre. Mohol to byť náš najlepší zápas v sérii s Capitals, no nedosiahli sme vytúžený výsledok. No ja i hráči vieme, že máme výborné mužstvo," vyhlásil tréner Pens Mike Sullivan.

V druhom súboji dokázal Winnipeg triumfovať na ľade Nashvillu 6:2 a po piatom zápase semifinále Západnej konferencie vedú Jets v sérii 3:2 na zápasy. Šiesty duel sa uskutoční v noci na utorok na ľade Winnipegu (3.30 SELČ). Dvoma gólmi a asistenciou dostal víťaza Prezidentskej trofeje na pokraj vyradenia Kyle Connor.

Dvadsaťjedenročný krídelník je prvým nováčikom v histórii Jets, a tiež predošlého klubu Atlanty Trashers, ktorý získal tri body v jednom v zápase play off. "Domáci hrali na začiatku veľmi dobre, my sme sa postupne dostávali do zápasu. V druhej tretine sme celú našu hru zrýchlili," uviedol Connor.

Obranca hosťujúceho tímu P. K. Subban si nepripúšťa, že by sa po nasledujúcom zápase vo Winnipegu sezóna pre "predátorov" skončila. "Hostia využili takmer každú našu chybu. Teraz ideme hrať k nim, chceme tam zvíťaziť a vrátiť sa na rozhodujúci zápas späť do našej arény."

2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie - 5. zápas

WASHINGTON CAPITALS - PITTSBURGH PENGUINS 6:3 (2:1, 0:2, 4:0)
Góly: 19. Carlson (Kuznecov, Oshie), 19. Connolly (Vrána, Eller), 41. Kuznecov (Vrána, Niskanen), 56. Vrána (Ovečkin, Kuznecov), 59. Oshie, 60. Eller – 3. Oleksiak (Brassard, Schultz), 25. Crosby (Kessel, Schultz), 28. Hörnqvist (Malkin, Kessel). Brankári: Holtby - Murray, strely na bránku: 32:39, 18.506 divákov.
/stav série: 3:2/

semifinále Západnej konferencie - 5. zápas

NASHVILLE PREDATORS - WINNIPEG JETS 2:6 (0:0, 2:4, 0:2)
Góly: 32. Weber, 38. Johansen – 28. Šťastný (Laine, Ehlers), 33. Connor (Wheeler, Scheifele), 35. Byfuglien (Tanev, Lowry), 38. Connor (Wheeler, Byfuglien), 41. Scheifele (Connor, Wheeler), 47. Perreault (Ehlers). Brankári: Rinne (47. Saros) - Hellebuyck, strely na bránku: 40:32, 17.513 divákov.
/stav série: 2:3/