Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

NHL: Washington postúpil, Nashville si vynútil siedmy duel

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V konferenčnom finále si Capitals zmerajú sily s Tampou Bay Lightning.

Washington 8. mája (TASR) - Hokejisti Washingtonu Capitals postúpili do finále play off Východnej konferencie NHL. V šiestom zápase 2. kola triumfovali na ľade dvojnásobného obhajcu Pittsburgh Penguins 2:1 po predĺžení a sériu ukončili 4:2. Jevgenij Kuznecov strelil víťazný gól v 66. minúte. V konferenčnom finále si Capitals zmerajú sily s Tampou Bay Lightning.

"Chcel som len dať Kuznecovovi puk do priestoru a on to urobil najlepšie, ako sa dalo. Verili sme si a vedeli sme, že keď dáme do toho všetko, postúpime ďalej. Je to fantastický pocit," citoval portál nhl.com kapitána Capitals Alexandra Ovečkina, ktorý prihral Kuznecovovi na víťazný gól. Hokejisti z hlavného mesta USA postúpili na úkor "tučniakov" po neúspešných sériách v predchádzajúcich dvoch sezónach, keď obidva razy vypadli s týmto súperom práve v druhom kole play off. Washington sa dostal do finále konferencie prvýkrát od roku 1998. Útočník hostí Nathan Walker je prvý Austrálčan, ktorý bodoval v zápase play off NHL. Asistenciou sa prezentoval pri otváracom góle Alexa Chiassona.

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby asistoval pri jedinom góle svojho tímu, ktorý strelil Kris Letang, a dosiahol 185. bod v kariére vo vyraďovacej fáze profiligy. Tridsaťročný Kanaďan sa dotiahol na legendárneho Stevea Yzermana a spolu sú na 10. mieste v historickej tabuľke. "Veľa ľudí hovorilo, že môžeme Stanleyho pohár získať opäť. Už len dostať sa do 2. kola play off je však veľmi náročné. Nanešťastie, najkrajšia časť sezóny sa pre nás skončila," povedal Crosby.

Na západe si Vegas ešte musí počkať na svojho súpera. Nashville uspel na ľade Winnipegu Jets 4:0 a vynútil si siedme stretnutie. Po dva góly Nashvillu strelili švédski krídelníci Viktor Arvidsson a Filip Forsberg. Brankár Pekka Rinne dosiahol svoje druhé čisté konto v tohtoročnom play off, keď si pripísal 34 úspešných zákrokov. "Pred duelom sme si uvedomovali, že musíme vyhrať. Hrali sme veľmi obetavo. Vedeli sme, že musíme hrať ako jeden tím a bojovať jeden za druhého," vyhlásil Rinne - jediný brankár v histórii "predátorov" so shutoutom v play off.

"Je to frustrujúce. V tohtoročnej vyraďovacej fáze sa veľa sérií rozhoduje až v poslednom možnom dueli. Nashville bol v šiestom zápase lepší, my sme hrali dobre v predchádzajúcich. Rozhodujúce stretnutie bude úžasné," uviedol tréner Jets Paul Maurice. Slovenský útočník Marko Daňo nefiguroval v zostave domácich. Siedmy zápas sa odohrá v noci na piatok v aréne Predators.

2. kolo play off NHL:



semifinále Východnej konferencie - 6. zápas:

PITTSBURGH PENGUINS - WASHINGTON CAPITALS 1:2 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Góly: 32. Letang (Dumoulin, Crosby) – 23. Chiasson (Walker, Beagle), 66. Kuznecov (Ovečkin, Orlov). Brankári: Murray - Holtby, strely na bránku: 22:30, 18.621 divákov
/konečný výsledok série: 2:4, Washington postúpil do finále konferencie/

semifinále Západnej konferencie - 6. zápas:

WINNIPEG JETS - NASHVILLE PREDATORS 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Góly: 2. Arvidsson (Josi, Johansen), 29. Forsberg (Smith, Johansen), 46. Forsberg (Arvidsson, Josi), 56. Arvidsson (Forsberg). Brankári: Hellebuyck - Rinne, strely na bránku: 34:29, 15.321 divákov
/stav série: 3:3/

dvojice play off NHL:

finále Východnej konferencie:
Tampa Bay - Washington
finále Západnej konferencie:
Nashville/Winnipeg - Vegas