Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Yzerman skončil ako generálny manažér Tampy Bay

Steve Yzerman, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Päťdesiattriročný Yzerman pôsobil vo funkcii generálneho manažéra Tampy osem sezón, klub sa dostal štyrikrát do play off a v roku 2015 sa predstavil vo finále Stanleyho pohára.

New York 12. septembra (TASR) - Steve Yzerman ukončil svoje pôsobenie vo funkcii generálneho manažéra zámorského hokejového klubu NHL Tampa Bay Lightning. Urobil tak iba dva dni pred štartom predsezónneho kempu tímu a post prenechal svojmu dlhoročnému asistentovi Julienovi BriseBoisovi.

Bývalý vynikajúci hráč a člen Siene slávy NHL sa presunie na pozíciu poradcu, bude pomáhať BriseBoisovi a povedal, že "v sezóne 2018/19 je na 100% zaviazaný práci pre Lightning".

"Cítim, že táto zmena je pre mňa veľmi dôležitá a dovolí mi tráviť viac času s mojou rodinou. Zároveň mám aj istotu, že práca v Tampe pokračuje na vysokej úrovni. Sme nadšení, že Julien je náš nový GM," citovala ho agentúra AP.

Päťdesiattriročný Yzerman pôsobil vo funkcii generálneho manažéra Tampy osem sezón, klub sa dostal štyrikrát do play off a v roku 2015 sa predstavil vo finále Stanleyho pohára. Jeho rodina však zostala v Detroite, za ktorý odohral celú, vyše 20-ročnú kariéru v NHL. Počas pôsobenia v Tampe sa tak neustále presúval medzi oboma mestami.

BriseBois prišiel k "bleskom" spolu s Yzermanom v roku 2010 a už dlhšie sa hovorilo, že z neho bude budúci generálny manažér v NHL. Majiteľ Tampy Jeff Vinik vyhlásil, že môžu byť šťastní, že ho doteraz neuchmatol iný klub profiligy. "Pre klub sa nič nemení, budeme pracovať ako obvykle. Aj cieľ zostal rovnaký, chceme Stanleyho pohár," vyhlásil BriseBois.