Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Zetterberg potvrdil, že vynechá kemp Detroitu aj úvod sezóny

Hráč Detroitu Henrik Zetterberg sa teší so spoluhráčmi. Foto: TASR/AP

Zetterberg odohral v drese Red Wings všetkých svojich 15 sezón v NHL. V 1082 zápasoch základnej časti nazbieral 960 bodov.

Detroit 29. augusta (TASR) - Švédsky hokejista Henrik Zetterberg vynechá septembrový prípravný kemp Detroitu Red Wings ako i úvod sezóny v zámorskej NHL. Dôvodom je zranenie chrbta, ktoré ho sužuje už dlhší čas a nedovolilo mu trénovať počas leta.

"Nebol som schopný trénovať a ja nedokážem hrať zápasy v NHL bez toho, že by som sa na ne dobre pripravil. A už vôbec nie v mojom veku," uviedol čoskoro 38-ročný kapitán "červených krídel" v rozhovore pre denník Sportbladet.

Už predtým sa v zámorí objavili správy, že skúsený útočník môže vynechať celú sezónu 2018/2019. Ak nevyrieši svoje zdravotné problémy, je možné, že bude musieť ukončiť kariéru. "Henrik mi povedal, že jeho chrbát nereaguje dobre a nemôže trénovať. Myslím si, že je takmer nemožné, aby hral NHL bez tréningu. Všetko nasvedčuje tomu, že to bude veľmi ťažké, aby mohol hrať. Pripravujeme sa aj na možnosť, že v tejto sezóne nenastúpi. Uvidíme v akom zdravotnom stave príde na predsezónny kemp," citoval nedávno portál nhl.com trénera Detroitu Jeffa Blashilla.

Zetterberg odohral v drese Red Wings všetkých svojich 15 sezón v NHL. V 1082 zápasoch základnej časti nazbieral 960 bodov (337+623) a v roku 2008 pomohol Detroitu k zisku Stanleyho pohára.