Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia NHL

Peverley si po kolapse už v aktuálnej sezóne nezahrá

Šokovaní hráči Dallasu Stars po kolapse ich spoluhráča Richa Peverleyho Foto: TASR/AP

Špecialista na športovú medicínu Dr. Robert Dimeff potvrdil, že skúsený stredný útočník si musí od hokeja na čas oddýchnuť a musí sa podrobiť liečbe poruchy srdcového rytmu.

Dallas 13. marca (TASR) - Rich Peverley si už v aktuálnej sezóne zámorskej hokejovej NHL nezahrá. Center klubu Dallas Stars, ktorého počas pondelkového zápasu proti Columbusu postihol srdcový kolaps, po prvý raz od incidentu prehovoril k verejnosti.

"Chcem sa poďakovať každému, kto mi v danom momente pomohol. Všetci urobili stopercentnú robotu a zachránili mi tak život, za čo budem navždy vďačný," uviedol 31-ročný Peverly počas tlačovej konferencie z nemocnice v Dallase.

Špecialista na športovú medicínu Dr. Robert Dimeff potvrdil, že skúsený stredný útočník si musí od hokeja na čas oddýchnuť a musí sa podrobiť liečbe poruchy srdcového rytmu. Ako dodal Dimeff, táto civilizačná choroba postihuje v súčasnosti jedného z 200 ľudí mladších ako 60 rokov.

Rich Peverley (na snmke vpravo) na tlačovej konferencii o svojom zdravotnom stave po kolapse počas pondelkového zápasu proti Columbusu
Foto: TASR/AP


Lekársky tím z texaskej univerzity Southwestern po sérii vyšetrení uviedol, že Peverley hral s poruchou už počas vlaňajších finálových bojov o Stanleyho pohár. Vtedy bol ešte spoluhráčom Slováka Zdena Cháru v tíme Boston Bruins.

Na otázku, či Peverley ešte niekedy bude môcť hrať hokej na profesionálnej úrovni, lekári nevedeli odpovedať. "O tom je predčasné teraz hovoriť. Najskôr sa musí podrobiť liečbe," dodal Dimeff.

Peverley odohral v profilige v dresoch Nashvillu, Winnipegu, Bostonu a Dallasu počas ôsmich sezón celkovo 442 duelov s bilanciou 84 gólov a 157 asistencií.