Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

San Jose zdolalo Colorado a vedie v sérii 1:0, Burns s bilanciou 1+3

Hokejisti Caroliny Hurricanes, archívna fotografia. Foto: TASR/AP

Veterán Joe Thornton oslávil svoj stý zápas v play off gólom a asistenciou. Sharks zvíťazili štvrtýkrát za sebou.

New York 27. apríla (TASR) - Hokejisti Caroliny vstúpili úspešne do 2. kola play off NHL. V noci na sobotu zvíťazili v semifinále Východnej konferencii na ľade New Yorku Islanders 1:0 po predĺžení a rovnakým pomerom vedú v sérii. Jediný gól zápasu strelil v 5. minúte predĺženia Jordan Staal.

Carolina ťahá sériu troch víťazných zápasov a vo všetkých sa presadil Staal. "Snažím sa len dávať góly a pomáhať tímu. Neviem prečo sa mi tak darí, ale nesťažujem sa. Pred duelom s Islanders sme si verili, teraz musíme pokračovať a veriť, že séria dopadne v náš prospech," povedal 30-ročný center.

Islanders utrpeli vôbec prvú prehru v tohtoročnej vyraďovačke. V 1. kole si poradili s Pittsburghom bez zaváhania 4:0. "Najdôležitejšie je, aby sme udržali koncentráciu. Z prehry sa musíme poučiť a zmobilizovať," povedal na oficiálnom webe NHL kapitán "ostrovanov" Anders Lee.

V semifinále Západnej konferencie triumfovali v prvom zápase domáci San Jose Sharks nad Coloradom Avalanche 5:2. Hrdinom "žralokov" bol obranca Brent Burns. Finalista na Norrisovú trofej pre najlepšieho obrancu NHL strelil gól a prihral na ďalšie tri.

Veterán Joe Thornton oslávil svoj stý zápas v play off gólom a asistenciou. Sharks zvíťazili štvrtýkrát za sebou.

2. kolo play off NHL


1. zápas semifinále Východnej konferencie

NEW YOKR ISLANDERS - CAROLINA HURRICANES 0:1 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Gól: 65. Staal (Niederreiter, Pesce). Brankári: Lehner - Mrázek, strely na bránku: 31:32, 15.795 divákov.

/stav série: 0:1/

1. zápas semifinále Západnej konferencie

SAN JOSE SHARKS - COLORADO AVALANCHE 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)

Góly: 15. Nyquist (Burns, Couture), 31. Thornton (Sörensen), 37. Labanc (Burns), 39. Burns (Sörensen, Thornton), 60. Meier (Burns) – 3. Bourque (Makar, Jost), 24. Wilson (Rantanen, MacKinnon). Brankári: Jones - Grubauer, strely na bránku: 27:28, 17.562 divákov.

/stav série: 1:0/