Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Sekera zrejme vynechá aj celý január, vráti sa asi až po Zápase hviezd

Na archívnej snímke Andrej Sekera. Foto: TASR/AP

Ešte pred pár dňami sa zdalo, že Sekerov návrat do súťažného diania je na spadnutie, redaktor Jason Gregor z OilersNation.com však optimizmus pribrzdil.

Edmonton 29. decembra (TASR) - Slovenský hokejista Andrej Sekera už síce trénuje po operácii Achillovej šľachy, ale podľa zámorských médií pravdepodobne vynechá v NHL aj celý január. Tréner Edmontonu Ken Hitchcock prezradil, že 32-ročný obranca nebude Oilers k dispozícii skôr ako po Zápase hviezd (26. januára v San Jose).

Ešte pred pár dňami sa zdalo, že Sekerov návrat do súťažného diania je na spadnutie, redaktor Jason Gregor z OilersNation.com však optimizmus pribrzdil. Na svojom twitterovom účte informoval, že od Vianoc bude trvať približne štyri týždne, kým sa bude môcť slovenský zadák znovu ukázať na súťažnom ľade. Oilers ho po aktivovaní z listiny zranených hráčov pravdepodobne najprv pošlú rozohrať sa na farmu do Bakersfieldu (AHL) a až po niekoľkodňovom kondičnom pobyte ho nasadia v zápase NHL.

Sekera zažíva smoliarske obdobie. Polovica minulej sezóny mu ušla pre operáciu kolena, ešte väčšiu zápasovú porciu vynechá v tomto ročníku po tom, či si počas augustového tréningu natrhol achilovku. Hoci sa po operácii jeho stav zlepšuje a s tímom už absolvoval niekoľko tréningov, stále nie je známe, kedy by sa mohol držiteľ striebornej medaily z MS 2012 vrátiť do akcie.