Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

V tíme šarapatí viróza, proti Švédom bez Hrivíka, Marcinka i Haščáka

Na snímke zľava kapitán tímu Miroslav Šatan, tréner tímu Vladimír Vůjtek a Ladislav Nagy. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Do bránky pôjde opäť Ján Laco, informoval kouč.

Minsk 16. mája (TASR) - Výpravu slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Minsku zasiahla chrípková viróza. K dlhodobejšie chorému Marekovi Hrivíkovi sa pridali aj ďalší útočníci Tomáš Marcinko a Marcel Haščák, ktorí nemohli pre zvýšenú teplotu a bolesti hrdla absolvovať ani piatkové predpoludňajšie rozkorčuľovanie pred večerným zápasom so Švédskom (19.45 SELČ). Iba individuálne sa pripravoval obranca Ivan Švarný.

Maródi ležia na hoteli v posteli, pričom niektorých kvária až vyše 38-stupňové horúčky. Hrivík, Marcinko a Haščák s určitosťou nezasiahnu do duelu s "tromi korunkami," o štarte Švarného sa rozhodne na predzápasovej rozcvičke. "Je to pre nás veľká strata. Nedáme dokopy ani dvanásť útočníkov, takže budeme musieť v priebehu celého zápasu improvizovať," uviedol po rozkorčuľovaní tréner SR Vladimír Vůjtek. "Rozpadla sa nám tretia formácia, ktorá hrala veľmi dobre proti Nórsku, Hrivík si takisto odohral svoje v prvom útoku. Do bránky pôjde opäť Ján Laco," informoval kouč.

Podľa toho, ako Slováci trénovali, sa dá predpokladať, že Hrivíka v strede prvého útoku nahradí Marek Viedenský. V tretej lajne by mal namiesto Haščáka vykorčuľovať Radoslav Tybor, pri absencii Marcinka budú vo formácii zrejme rotovať centri z ostatných útokov. "Hrivík s Marcinkom a Haščákom majú zápal dýchacích ciest. Mierne príznaky sa u nich prejavovali už dva-tri dni dozadu. Tým, že hrali proti Nórom, sa ich imunita ešte oslabila a stav zhoršil. Keď sa k tomu pridali teploty, museli sme ich odstaviť a izolovať od zvyšku mužstva. V súčasnosti ležia separovane na izbách," povedal lekár národného tímu Ján Grauzel.

Šíriteľom virózy mohol byť Hrivík

Šíriteľom virózy mohol byť Hrivík, u ktorého vypukla choroba ako u prvého. Pod zdravotné problémy hráčov sa mohla podpísať aj klimatizácia na izbách, respektíve zhoršené počasie. Nad Minskom sa v posledných dňoch zatiahla obloha, slnko vystriedali mraky, ochladilo sa, začal fúkať vietor a sem-tam aj pršať. Zatiaľ nie je jasné, či budú môcť maródi nastúpiť v sobotňajšom stretnutí s Talianskom. "Urobíme maximum preto, aby sa dali čo najskôr dokopy. Pokiaľ však budú naďalej mať teplotu, nebudeme ich môcť pustiť do zápasu," dodal Grauzel.

Realizačný tím v piatok uzavrel šampionátovú súpisku, keď dopísal na ňu meno obrancu Vladimíra Mihálika. Možnosť, že by mohol mužstvo na MS posilniť kapitán Bostonu Zdeno Chára, padla už vo štvrtok. "Vedeli sme už pred telefonátom, že je Zdeno zranený, čakali sme, ako sa jeho zdravotný stav vyvinie. Žiaľ, ten prst na ruke mu hnisá a bude musieť podstúpiť chirurgický zákrok," doplnil Vůjtek.

Predpokladaná zostava SR v zápase so Švédskom (19.45 SELČ):
SR:
Laco - Sloboda, Ďaloga, Valach, Švarný, Brejčák, Marinčin, Čerešňák, Mihálik - Šatan, Viedenský, Nagy - Tatar, Mikúš, Miklík - Pánik, Tybor - Skokan, Šťastný, Réway