Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Stamkos už môže hrať, od lekárov Tampy Bay dostal zelenú

Hokejista Tampy Bay Lightning Steven Stamkos leží na ľade po náraze do konštrukcie vlastnej brány v 2. tretine zápasu zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins - Tampa Bay Lightning v Bostone 11. novembra 2013. Foto: TASR/AP

Kanonier Tampy Bay Steven Stamkos sa v štvrtkovom zápase NHL proti Buffalu vráti do zostavy Lightning po zlomenine nohy.

Tampa Bay 5. marca (TASR) - Stamkos utrpel zlomeninu holennej kosti na pravej nohe 11. novembra v dueli s Bostonom, keď po kolízii s domácim Dougiem Hamiltonom nešťastne narazil do konštrukcie bránky.


Následne absolvoval operáciu, ktorá ho vyradila z hry na štyri mesiace. V prebiehajúcej sezóne NHL stihol odohrať iba 17 zápasov, v ktorých strelil 14 gólov a pridal k nim deväť asistencií. Pre zranenie prišiel dokopy o 45 zápasov základnej časti profiligy ako i o ZOH v Soči, kde Kanaďania obhájili olympijské zlato. V olympijskom výbere ho nahradil spoluhráč z Tampy Bay Martin St. Louis.

"Práve som opustil lekársku miestnosť. Dostal som zelenú. Vidíme sa zajtra, fanúšikovia Bolts. Teším sa na návrat," napísal 24-ročný center na svojom twitterovom konte.