Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Chicago zdolalo Los Angeles, o postupujúcom rozhodne až siedmy zápas

Hokejista Chicaga Blackhawks Ben Smith (uprostred) sa teší z výhry 4:3 v šiestom zápase finálovej série play off Západnej konferencie NHL Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks v Los Angeles 30. mája 2014.Vľavo sa prizerá hráč LA Kings Slovák Marián Gáborík, vpravo jeho spoluhráč Slovinec Anže Kopitar. Foto: TASR/AP

Slovenskí hokejisti vyšli v noci na sobotu bodovo naprázdno.

New York 31. mája (TASR) - Hokejisti Chicaga zvíťazili v šiestom finálovom súboji play off Západnej konferencie NHL nad Los Angeles tesne 4:3 a stav série vyrovnali na 3:3. O súperovi New Yorku Rangers vo finále Stanleyho pohára tak rozhodne až nedeľňajší siedmy zápas.


Hrdina Kane

Hrdinom šiesteho duelu sa stal Patrick Kane, ktorý necelé štyri minúty pred koncom rozhodol o triumfe Blackhawks. Celkovo sa na víťazstve svojho tímu podieľal dvomi presnými zásahmi a jednou asistenciou. Slovenskí hokejisti vyšli v noci na sobotu bodovo naprázdno. V drese LA odohral Marián Gáborík 18:02 min, pripísal si štyri neúspešné strelecké pokusy a jeden mínusový bod. Na strane hostí Marián Hossa počas 20:33 minút zaznamenal tri strely, Michal Handzuš odohral viac ako deväť minút a mal jednu mínusku.

Hokejista Chicaga Blackhawks Patrick Kane sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v šiestom zápase finálovej série play off Západnej konferencie NHL Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks v Los Angeles 30. mája 2014.
Foto: TASR/AP



Kings mečbal opäť nevyužili

Do vedenia sa prví dostali domáci hráči, keď nikým nestrážený King v 18. minúte prekonal Crawforda. Chicagu sa však v druhom dejstve podarilo zvrátiť stav v priebehu necelých dvoch minút - najprv sa trafil Patrick Kane a následne na 2:1 z ich pohľadu so šťastím upravil Ben Smith, keď sa puk dostal do bránky po odrazení od korčule gólmana Quicka. Úvod tretej tretiny patril ale Kings, ktorí odskočili súperovi na rodziel jedného gólu. Najvýraznejší podiel mal na tom obranca Drew Doughty - najprv sa v 46. minúte zapísal do streleckej listiny a následne v presilovke poslal ideálnu prihrávku Martinezovi, ktorý ponúknutú šancu využil. Blackhawks nechceli pripustiť "kráľom" radosť z postupu a záver duelu patril hrdinovi večera Kaneovi. Najprv asistoval pri góle Keitha z 52. minúty a napokon svojím 8. presným zásahom v tohtoročnom play off rozhodol o tesnom triumfe Chicaga, ktoré tak naďalej živí nádej na obhajobu Stanleyho pohára. Navyše v rozhodujúcom siedmom dueli bude mať výhodu domáceho prostredia, keďže séria sa sťahuje do ich arény United Center. "Je úžasné, čo dokáže v takýchto dôležitých zápasoch. Je to niečo neskutočné," uviedol kapitán hostí Jonathan Toews na margo svojho spoluhráča Kanea. V šatni LA zavládlo sklamanie z druhého nevyužitého mečbalu. "Samozrejme, som sklamaný, ale treba na to rýchlo zabudnúť. Dvakrát sme mali šancu ukončiť túto sériu, ale verím, že tretiu už neprepasieme. Musíme vyhrať, neexistuje iná možnosť," uviedol Doughty.

Hokejista Los Angeles Kings Dwight King sa teší po strelení gólu v šiestom zápase finálovej série play off Západnej konferencie NHL Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks v Los Angeles 30. mája 2014.
Foto: TASR/AP



V prípade, že by LA rozhodlo o svojom postupe v siedmom dueli, prepísalo by historické štatistiky NHL. Doposiaľ iba dva tímy hrali v prvých troch kolách play off všetkých 21 zápasov, no ani jednému sa napokon nepodarilo do finále postúpiť. Colorado Avalanche v roku 2002 aj Toronto Maple Leafs v roku 1993 prehrali siedme stretnutia konferenčného finále.


Hokejista Chicaga Blackhawks Patrick Kane sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v šiestom zápase finálovej série play off Západnej konferencie NHL Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks v Los Angeles 30. mája 2014.
Foto: TASR/AP
.

NHL - play off
Západná konferencia - finále, 6. zápas:

LOS ANGELES - CHICAGO 3:4 (1:0, 0:2, 2:2)
Góly:
18. King (Stoll, Williams), 46. Doughty (Brown, Richards), 48. Martinez (Doughty) - 22. Kane (Toews, Seabrook), 23. Smith (Sharp, Seabrook), 52. Keith (Kane, Shaw), 57. Kane (Saad). Brankári: Quick - Crawford, strely na bránku: 29:25, 18.471 divákov.
/stav série: 3:3/

Slováci v akcii:
Marián Gáborík (Los Angeles) 18:02 0 0 0 -1 4 0
Michal Handzuš (Chicago) 9:25 0 0 0 -1 0 0
Marián Hossa (Chicago) 20:33 0 0 0 0 3 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/
.