Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Toto sú hviezdy týždňa v NHL

Hokejista Minnesoty Wild Jason Pominville Foto: TASR/AP

Ocenenie sa ušlo útočníkom Minnesoty Wild Jasonovi Pominvilleovi, Nashvillu Predators Viktorovi Arvidssonovi a brankárovi St. Louis Blues Jakeovi Allenovi.

New York 13. februára (TASR) - Vedenie zámorskej NHL ocenilo za výkony v uplynulom období útočníkov Minnesoty Wild Jasona Pominvillea, Nashvillu Predators Viktora Arvidssona a brankára St. Louis Blues Jakea Allena.

Prvou hviezdou týždňa sa stal krídelník Minnesoty, ktorý sa zaskvel v štyroch stretnutiach ôsmimi kanadskými bodmi (2+6) a svojmu tímu dopomohol k trom výhram. Štvrtýkrát v kariére sa mu podarilo v jednom zápase nazbierať štyri body, tento počin zaznamenal proti Winnipegu Jets.

Allenove výkony v bránke "bluesmanov" ocenilo vedenie ligy druhou hviezdou týždňa. Dvadsaťšesťročný brankár St. Louis zvíťazil s tímom vo všetkých troch zápasoch, v priemere inkasoval na stretnutie len jeden gól a jeho úspešnosť zákrokov atakovala hranicu 97 percent. Kanadskému brankárovi sa podarilo proti Ottawe vychytať trinástu nulu vo svojej kariére.

Brankár St. Louis Blues Jake Allen a jeho spoluhráč Colton Parayko
Foto: TASR/AP


Útočník Nashvillu Arvidsson si zapísal do štatistík celkovo sedem kanadských bodov (2+5), s tímom zhodne dvakrát zvíťazil a prehral. Švédskemu hokejistovi sa počas týždňa podarilo v zápase s Floridou zaznamenať prvý hetrik v NHL. Informovala oficiálna stránka súťaže.

Hokejista Chicaga Blackhawks Patrick Kane (uprostred) a hráč Nashville Predators Švéd Viktor Arvidsson
Foto: TASR/AP