Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Višňovský sa možno vráti na ľad už v pondelok proti Chárovmu Bostonu

Ľubomír Višňovský Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský legionár chýba v zostave ´ostrovanov´ od októbrového otrasu mozgu.

New York 26. januára (TASR) - Hokejový obranca Ľubomír Višnovský z New Yorku Islanders sa možno už v pondelok vráti do kolotoča NHL. Slovenský legionár, ktorý chýbal v zostave "ostrovanov" od októbrového otrasu mozgu, by mal nastúpiť do zápasu proti krajanovi Zdenovi Chárovi a jeho Bostonu Bruins. Informoval portál newsday.com.

Višňovský utrpel zranenie po zákroku Rileyho Nasha z Caroliny a do tréningového procesu s mužstvom sa zapojil až uplynulú stredu. Tridsaťsedemročný ofenzívny bek bol aj v sobotu na rannom rozkorčuľovaní a spoločne s ním aj ďalší hráči po zranení - Jevgenij Nabokov a Travis Hamonic, ktorý tiež utrpel v januári otras mozgu.

Zámorské médiá uvádzajú, že na Višňovského, ktorý bojuje s časom o účasť na ZOH 2014 v Soči, čaká najdôležitejší krok po troch mesiacoch. Do soboty vynechal slovenský obranca 46 zápasov Islanders. "Už konečne dúfame, že na budúci týždeň Lubo nastúpi," povedal hlavný tréner "ostrovanov" Jack Capuano.

Višňovský sa síce objavil v olympijskej nominácii trénera slovenskej reprezentácie Vladimíra Vůjteka, "ostrovania" ale jeho štart pravdepodobne nepovolia. Generálny manažér klubu Garth Snow pre denník Newsday uviedol, že ak sa aj vráti na ľad do 9. februára, keď sa v NHL začína olympijská prestávka, do Soči zrejme nepocestuje.

Majster sveta z Göteborgu 2002 patril až do zranenia medzi najvyťažovanejších obrancov Islanders, v prebiehajúcej sezóne stihol odohrať v NHL osem zápasov, v ktorých dal gól a pridal dve asistencie. "V mojej krajine znamená olympiáda veľa. V prvom rade však musím byť fit. Nechcem tam ísť a mojou hrou tímu uškodiť," dodal.