Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Zetterberg by sa chcel vrátiť do zostavy Detroitu v play off

Kapitán Detroitu Henrik Zetterberg sa raduje s Tomášom Tatarom z gólu. Foto: TASR/AP

Vo Východnej konferencii si červené krídla držia zatiaľ poslednú postupovú pozíciu.

Detroit 27. marca (TASR) - Švédsky hokejový útočník Henrik Zetterberg, ktorý pauzuje od februárových ZOH pre problémy s chrbtom, by sa chcel vrátiť do zostavy Detroitu v play off. Red Wings sa však v zámorskej NHL bez svojej opory trápia a reálne im hrozí, že po 22 sezónach budú tento rok vo vyraďovačke chýbať.

Vo Východnej konferencii si "červené krídla" držia zatiaľ poslednú postupovú pozíciu. Zetterberg, ktorý absolvoval 21. februára operáciu vyskočenej platničky, ako termín svojho plánovaného návratu označil 16. apríl. "Osem týždňov po operácii by som mal byť bez kontaktu, tak aspoň hovoria doktori. Potom sa uvidí," vyslovil sa pre zámorské médiá kapitán Detroitu, ktorý na olympiáde v Soči odohral za svoju krajinu jediný duel. Pretrvávajúce bolesti chrbta mu viac nedovolili, o týždeň neskôr podstúpil v New Yorku operáciu.

"Dve časti platničky tlačili na nerv, takže zákrok bol nevyhnutný," dodal 33-ročný hokejista, ktorý je so 48 bodmi najproduktívnejším hráčom Red Wings, hoci nehral v profilige od 8. februára. Okrem neho citeľne chýba mužstvu aj Pavel Dacjuk, ktorý si doliečuje zranenie kolena. Ruský center začal tento týždeň korčuľovať, ale stále netuší, kedy by sa mohol vrátiť do hry.