Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia NHL

Vo veku 66 rokov zomrel Rick MacLeish, legenda Flyers

Rich MacLeish v roku 1975 Foto: TASR/AP

MacLeish bol členom slávneho tímu prezývaného Broad Street Bullies.

Philadelphia 1. júna (TASR) - Po Tomovi Lysiakovi odišla zo sveta ďalšia legenda zámorskej hokejovej NHL. Klub Philadelphia Flyers v utorok informoval, že vo veku 66 rokov zomrel Rick MacLeish, jeden z lídrov "letcov" v 70-tych rokoch minulého storočia.

MacLeish bol členom slávneho tímu prezývaného "Broad Street Bullies". Stal sa najproduktívnejším hráčom play off NHL v rokoch 1974 a 1975, keď Flyers dobyli slávny Stanleyho pohár. V roku 1974 strelil vo finále proti Bostonu gól, ktorým rozhodol o titule pre Philadelphiu. Bývalý kapitán tímu Bobby Clarke nazval MacLeisha "najtalentovanejším hráčom, akého mali Flyers v 70-tych rokoch".

Počas 14 sezón v profilige nazbieral MacLeish v dresoch Philadelphie, Pittsburghu, Hartfordu a Detroitu dovedna 759 bodov (349+410) v 846 zápasoch základnej časti. V roku 1974 ovládol s 22 bodmi ligovú produktivitu vo vyraďovacej časti, o rok neskôr tento úspech zopakoval so ziskom 20 bodov.

Úmrtie pre zámorské médiá potvrdila MacLeishova dcéra Brianna, podľa ktorej otca trápili už dlhší čas rôzne zdravotné problémy a choroby.