Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Nitriansky kraj

Na 471. ročník Jarmoku Šimona-Júdu sa už prihlásilo 345 predávajúcich

Pešia zóna v Štúrove Foto: Teraz.sk/Monika Voleková

Oficiálne jarmok otvorí primátor mesta Eugen Szabó vo štvrtok 12. októbra o 18.45 h na pešej zóne.

Štúrovo 10. októbra (TASR) - Mesto Štúrovo organizuje v tomto roku už po 471. raz Jarmok Šimona - Júdu s medzinárodnou účasťou. Ako TASR informovala asistentka pre styk s verejnosťou Mestského úradu (MsÚ) v Štúrove Agnesa Dudášová, jarmok sa koná v dňoch 12. až 15. októbra.

Oficiálne ho otvorí primátor mesta Eugen Szabó vo štvrtok 12. októbra o 18.45 h na pešej zóne. "K dnešnému dňu sa prihlásilo 345 predávajúcich, pričom z celkového počtu prihlásených je takmer 150 remeselníkov. Jarmočný priestor bude dlhý 2350 metrov. Návštevníci tu nájdu predávajúcich zo šiestich štátov, a to zo Slovenska, Maďarska, Rumunska, Ukrajiny, Českej republiky a Poľska," povedala Dudášová.

Čas predaja spotrebného tovaru je vo štvrtok 12. októbra od 11. do 18. h, v piatok a sobotu od 8. do 18. h a v nedeľu od 8. do 15. h. "Predaj občerstvenia a zábavné atrakcie budú návštevníkom k dispozícii vo štvrtok od 11. do 24. h, v piatok až nedeľu od 8. do 24. h," informovala Dudášová.

Centrum mesta bude uzavreté od polnoci 11. októbra do polnoci 16. októbra, pričom počas uzávery dôjde aj k zmene organizačného poriadku autobusovej dopravy. "Autobusové zastávky prímestských liniek na ulici Bocskaiho, Hlavná pošta, Nánanská cesta a Kasárne budú vynechané. Cestujúci, ktorý využívajú tieto zastávky, musia počas uzávery centra mesta na svoje autobusy čakať na autobusovom stanovišti Štúrovo nachádzajúcom sa na Hasičskej ulici, na križovatke ciest Námestie Svätého Imricha, Hasičská, Pri záhradách," ukončila Dudášová.

Mestská hromadná doprava pôjde podľa dočasného cestovného poriadku, ktorý možno nájsť na webstránke mesta.