Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Do benefície UKF sa zapoja klienti zariadení sociálnych služieb

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V pondelok (10.12.) ho organizuje Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre v spolupráci s Poradenským a servisným centrom UKF.

Nitra 9. decembra (TASR) – Klienti desiatich zariadení sociálnych služieb (ZSS) z Nitrianskeho kraja sa tento rok zapojili do benefičného podujatia s názvom Vianočné posolstvo - darovať a byť obdarovaný. V pondelok (10.12.) ho organizuje Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre v spolupráci s Poradenským a servisným centrom UKF.

Podujatie má viacročnú tradíciu. "Jeho cieľom je inšpirovať ľudí k uvažovaniu o dobrovoľníckej činnosti a k aktívnemu zapojeniu sa do pomoci pre tých, ktorí ju potrebujú. Budova univerzity na Triede Andreja Hlinku sa tak stane miestom predvianočných stretnutí klientov zariadení sociálnych služieb, študentov a zamestnancov univerzity," uviedla prodekanka UKF pre vonkajšie vzťahy a rozvoj Miroslava Čerešníková.

V čase od 9. do 13. hodiny si budú môcť návštevníci vybrať pre seba alebo svojich blízkych darček, ktorý vyrobili klienti ZSS. "V každom výrobku sú čas, tvorivosť, spomienky a túžby ľudí, ktorí dni svojho života trávia mimo svojich rodín, v inštitucionalizovanej starostlivosti. Kúpou darčeka je jeho tvorca obdarovaný pozornosťou, uznaním a ocenením jeho práce. Podujatie je skvelou predvianočnou príležitosťou, ako posilniť ľudskú spolupatričnosť a dobročinnosť. Určené je nielen pre akademickú obec a zamestnancov UKF, ale pozývame naň aj verejnosť," dodala Čerešníková.