Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Komárňanské dni ponúknu koncerty, tradičnú gastronómiu i šport

Na snímke Komárno. Foto: TASR/Milan Drozd

Na Komárňanských dňoch ani tento rok nebudú chýbať športové podujatia. Z nich sa najväčšej obľube už tradične teší pouličný beh Komárno-Komárom a cyklistická túra s názvom Čarda.

Komárno 26. apríla (TASR) – Množstvo kultúrnych i športových podujatí prinesie 27. ročník Komárňanských dní, ktorý sa začína vo štvrtok a potrvá do utorka 1. mája. Hlavným organizátorom je mesto Komárno, ktoré sľubuje viacero noviniek v podobe zaujímavej hudobnej produkcie, prezentácií gastronomických špecialít či podujatí pre deti.

Prístup na jednotlivé akcie programu budú mať návštevníci aj tento rok bezplatný. Tešiť sa môžu na viaceré koncerty známych slovenských a maďarských interpretov, ktoré sa budú, spolu s rôznymi sprievodnými akciami, konať hlavne v centre mesta.

Súčasťou podujatia bude aj ukážka tradičných remesiel a jedál. „Na Župnej ulici bude zriadené menšie trhovisko, kde budú ponúkané domáce gastronomické výrobky malovýrobcov a maloobchodníkov. Na vedľajšej Palatínovej ulici budú situované stánky remeselníkov s ponukou tradičných ľudových výrobkov. Pre deti sú naplánované dve popoludnia, počas ktorých uvidia ukážky práce hrnčiarov, kováčov a drevorezbárov,“ informovali organizátori.

Na Komárňanských dňoch ani tento rok nebudú chýbať športové podujatia. Z nich sa najväčšej obľube už tradične teší pouličný beh Komárno-Komárom a cyklistická túra s názvom Čarda. Podobne ako vlani aj tento rok sa uskutoční Sviatok ľudového umenia a Deň starej pevnosti. Súčasťou programu bude aj koncert v najväčšom katolíckom kostole mesta a regiónu, ktorý 22. apríla povýšili na Baziliku Svätého Ondreja.