Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V Leviciach začali s výstavbou malých detských ihrísk

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Ich skoršej výstavbe bránila plynová prípojka, keďže sa čakalo na rôzne povolenia a zmluvy.

Levice 7. novembra (TASR) - Mesto Levice začalo s výstavbou troch malých vnútroblokových detských ihrísk v rámci Koncepcie výstavby detských ihrísk na území mesta Levice na roky 2017 - 2020. Ako TASR informoval poslanec mestského zastupiteľstva (MsZ) v Leviciach a spolunavrhovateľ koncepcie Ervín Szalma, dve z nich mesto buduje na sídlisku Rybníky 5 a jedno na sídlisku Vinohrady.

Ich skoršej výstavbe bránila plynová prípojka, keďže sa čakalo na rôzne povolenia a zmluvy. "Je veľkým negatívom, že sa postavia na zimu, keďže ich v zimnom období budú deti využívať v minimálnej miere. Na druhej strane sme radi, že sa ich výstavba vôbec začala. Budú obsahovať tri až päť prvkov, každý z nich bude zabezpečený proti vandalizmu, keďže budú vyhotovené z odolných materiálov. Prvky budú na každom ihrisko iné. Náklady na každé z troch ihrísk sú identické, vo výške 10.000 eur. Ich plánované ukončenie je do konca novembra," povedal Szalma.

Poslanec vyzýva obyvateľov, ktorí žijú v blízkosti nových detských ihrísk, aby si ich chránili. "V prípade výtržností nech obyvatelia neváhajú volať políciu či mestskú políciu. Do rozpočtu na rok 2018 navrhujeme minimálne rovnaký podiel financií, ako to bolo v tomto roku s tým, že by sme túto sumu chceli navyšovať. Deti v meste nesmú zaostávať, chceli by sme plán navrhovanej koncepcie postupne rozširovať," pripomenul.

Zámerom je, vybudovať ďalšie centrálne detské ihrisko v areáli hradného parku, na Tekovskej ulici existujú zachované staré detské ihriská, ktoré nevyhovujú súčasným podmienkam. "Detské ihriská chýbajú na sídlisku Rybníky 3 v úseku ulíc Mochovská - Perecká - Saratovská, takisto na uliciach Poľná či Dopravná. Všetko je zahrnuté v koncepcii a pevne verím, že sa nám ju podarí napĺňať. Nebránime sa však ani ďalším lokalitám," ukončil spolunavrhovateľ koncepcie.