Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Mikuláš neobišiel ani deti hospitalizované v levickej nemocnici

Ilustračná snímka. Foto: Nadácia Zentiva

Mikuláš priniesol deťom darčeky v hodnote 2000 eur.

Levice 6. decembra (TASR) – Príchodom Mikuláša na pediatrické oddelenie sa začali aktivity viažuce sa k adventnému obdobiu v Nemocnici Levice. Mikuláš priniesol deťom darčeky v hodnote 2000 eur. „Nemocnica darovala každému malému pacientovi ekologické zubné kefky, pasty a poháriky, sladký balíček a každé dieťa si odnesie domov aj DVD s rozprávkou o malom princovi,“ informovala Alžbeta Sivá, hovorkyňa skupiny Agel, ktorej členom je levická nemocnica.

Mikuláš zároveň priniesol na pediatrické oddelenie i nové knižky s tematikou slovenských rozprávok, hračky a nové šálky. O spestrenie adventnej atmosféry sa priamo na detskom oddelení postaral divadelný súbor Babylon, ktorý tradične organizuje divadelné tábory. Bez sladkostí neostal ani zdravotnícky personál pediatrického a neonatologickkého oddelenia.

Pre pacientov na internom oddelení je pripravené prekvapenie 19. decembra. Každý pacient, v tom čase hospitalizovaný na internom oddelení, dostane balíček so županom, uterákom a papučami v hodnote 20 eur.

Tradičné štedrovečerné pohostenie nebude chýbať ani v zdravotníckom zariadení. Nemocnica pripraví pre hospitalizovaných pacientov tradičné slovenské jedlá. „Pacientov bez predpísanej diéty čaká kapustnica a typické vianočné slovenské jedlá,“ povedala Sivá. Podľa jej slov počet pacientov v levickej nemocnici počas vianočných sviatkov klesá. „Väčšina seniorov z geriatrického oddelenia strávi sviatky doma, v kruhu svojej rodiny. Ostatné oddelenia fungujú v štandardnom režime, obmedzia sa však plánované výkony z dôvodu, že drvivá väčšina pacientov o ne nemá v čase adventu a príchodu nového roka záujem.“

Vianočné sviatky sa nezaobídu bez úrazov, nečakaných situácií, alebo zabehnutej kosti z kapra. „V takom prípade pacienti nájdu prvú pomoc ako v bežný deň na centrálnom príjme nemocnice,“ potvrdila Sivá. Počas Vianoc sa zdravotníci na urgentnom príjme najčastejšie stretávajú so zlomeninami, brušnými príhodami a horúčkovými stavmi.