Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Nitriansky kraj

V Leviciach súťažili mladí záchranári

Dňa 4. mája 2017 sa v Leviciach uskutočnil 24. ročník okresného kola súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany. Foto: TASR/Andrej Budai

Súťažiace družstvá na každom stanovišti získavali body a súčasne sa im meral aj celkový čas, ktorý strávili na trati.

Levice 4. mája (TASR) - Pod záštitou Okresného úradu (OÚ) v Leviciach v spolupráci s Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky sa dnes v areáli futbalového štadióna v Leviciach uskutočnil 24. ročník okresného kola súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany. Ako TASR informoval prednosta OÚ v Leviciach Igor Éder, súťaže sa zúčastnilo deväť družstiev z Levického okresu, pričom každé pozostávalo zo štyroch žiakov 2. stupňa základných škôl (ZŠ).

"Súťažili družstvá ZŠ Andreja Kmeťa Levice, 2. ZŠ Levice, ZŠ Bátovce, 6. ZŠ Levice, ZŠ Dolný Pial, ZŠ Plavé Vozokany, ZŠ Starý Tekov, ZŠ Žemberovce a Katolícka spojená škola sv. Vincenta de Paul Levice. Samotná súťaž sa skladala z viacerých stanovíšť, na ktorých družstvá museli absolvovať rôzne testy či praktické skúšky z oblasti prvej pomoci či civilnej ochrany. Okrem toho strieľali zo vzduchovky, vyskúšali si praktické skúsenosti z oblasti topografie a požiarnej ochrany. Trať bola dlhá približne jeden kilometer," povedal Éder.

Súťažiace družstvá na každom stanovišti získavali body a súčasne sa im meral aj celkový čas, ktorý strávili na trati. "Družstvo, ktoré sa umiestni na prvom mieste, postupuje do celoslovenského kola súťaže. Napokon sa na prvom mieste umiestnilo družstvo z Katolíckej spojenej školy sv. Vincenta de Paul Levice," ukončil.

Po súťaži sa v rámci sprievodného programu predstavil Hasičský a záchranný zbor v Leviciach so svojou technikou a Špeciálna kynologická záchranná služba Slovakia.