Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

M. Pálová prezentuje na výstave v Leviciach svojich 32 obrazov.

Tekovské múzeum Foto:

Jeden z nich venuje do benefičnej aukcie Arf for Help.

Levice 8. novembra (TASR) - Maliarka Mária Pálová v Galérii Jozefa Nécseyho Tekovského múzea (TM) v Leviciach prezentuje na výstave s názvom Voda v prírode svojich 32 obrazov. Ako TASR informovala autorka, jeden z nich aj tento rok venuje do benefičnej aukcie Arf for Help.

Okrem toho Pálová venuje jeden obraz aj TM v Leviciach, na ktorom je znázornený Levický hrad. "Jeho myšlienkou je jeden pohľad a dve histórie, pretože za hradom vidieť to, čo vidíme v súčasnosti. Baví ma maľovať miesta, kde sa človek dokáže upokojiť a každý túži ísť práve do prírody, keďže voda upokojuje," povedala Pálová.

Autorka každoročne venuje niektoré svoje obrazy do benefičnej aukcie Art for Help. "Výnos z dražby ide sociálne slabším ľuďom, ktorým pomáhame najmä v predvianočnom čase. Jej obraz bude aj tento rok dražený dňa 10. decembra v levickej synagóge. Veľmi si vážime umelcov, ktorí okrem toho, že majú talent, majú aj neskutočne široké srdce, slúžia ostatným a sú ochotní pomôcť," pripomenul koordinátor benefičnej aukcie Csaba Tolnai s tým, že podľa neho z Pálovej obrazov sála láska a dobrotivosť, pričom ona sama je taká v skutočnosti.