Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Falošný doktor tvrdil dôchodcom,že ich syn nevie rozprávať.Okradol ich

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Neznámy muž hovoriaci po maďarsky sa predstavil ako doktor Matuška. Pani Magdaléne oznámil, že jej syn mal dopravnú nehodu.

Bodzianske Lúky 6. apríla (TASR) - Dôchodcovský manželský pár z obce Bodzianske Lúky v okrese Komárno sa stal obeťou maďarsky hovoriaceho podvodníka, ktorý sa vydával za lekára.

Ako dnes TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová, v stredu (5. 4.) v noci približne o 1.30 h zazvonil u manželského páru telefón. "Neznámy muž hovoriaci po maďarsky sa predstavil ako doktor Matuška. Pani Magdaléne oznámil, že jej syn mal dopravnú nehodu a dôsledkom zranenia, ktoré utrpel, nemôže rozprávať," vyjadrila sa Bruchterová.

Podľa jej ďalších slov údajný doktor dôchodkyni povedal, že druhý účastník nehody vec neoznámi na polícii, ak mu vyplatí 4000 eur. "74-ročná pani údajnému lekárovi povedala, že má doma 2000 eur a dohodli sa, že poškodený si po ne príde. Ráno o 4.30 h ten istý lekár dôchodcom zavolal, aby peniaze dali do obálky a vyšli pred dom na ulicu, pretože sa ponáhľajú do Bratislavy s chorým dieťaťom," dodala s tým, že dôchodkyňa odovzdala obálku neznámej žene, ktorá jej poďakovala a z miesta odišla na aute.

Podľa Bruchterovej ráno o 7.00 h manželia zavolali svojmu synovi, od ktorého sa dozvedeli, že žiadne zranenia nemá a nebol ani účastníkom dopravnej nehody. Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu.