Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

Na strojárskom veľtrhu v Nitre sa predstaví vyše 400 vystavovateľov

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Počas veľtrhu na výstavisku udelia viaceré ocenenia.

Nitra 10. mája (TASR) – Vyše 400 vystavovateľov doteraz potvrdilo svoju účasť na Medzinárodnom strojárskom veľtrhu v Nitre. Tohtoročný 22. ročník sa uskutoční na výstavisku Agrokomplexu v dňoch od 19. do 22. mája.

„Odborné konferencie, semináre, prezentácie absolútnych noviniek zo sveta techniky a priemyslu spájajú odborníkov v diskusiách vedúcich k novým obchodným dohodám, ktoré ovplyvňujú trh v pozitívnej miere,“ konštatoval projektový manažér veľtrhu Jozef Jenis. Súčasťou strojárskeho veľtrhu je ďalších sedem úzko špecializovaných výstav.

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) organizuje počas veľtrhu v rámci projektu SARIO Business Link Medzinárodný strojársky kooperačný deň 2015. Podujatie je zamerané na podnikateľské subjekty, ktoré ponúkajú alebo hľadajú technológie, nástroje a riešenia ich výrobkov, služieb, vývoja a výrobných procesov alebo obchodnej a kooperačnej činnosti v oblasti strojárstva a naň nadväzujúcich produkčných odvetví. Medzinárodný strojársky kooperačný deň poskytne príležitosť na nadviazanie nových obchodných kontaktov a vzájomnej spolupráce počas B2B rokovaní s potenciálnymi partnermi zo Slovenska a ďalších európskych krajín.

Počas veľtrhu na výstavisku udelia viaceré ocenenia. Ministerstvo hospodárstva SR je vyhlasovateľom súťaže Inovatívny čin roka s cieľom povzbudiť podnikateľské subjekty i fyzické osoby k inovatívnym aktivitám. Pripravená je súťaž o cenu veľtrhu, v rámci ktorej bude ocenených sedem exponátov a jedna expozícia. Zväz strojárskeho priemyslu ocení najúspešnejšie výrobky v súťaži o najlepší strojársky výrobok roka 2014.