Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto Nové Zámky pokračuje v oprave ciest

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V stredu bola do užívania odovzdaná prvá časť Šulekovej ulice.

Nové Zámky 4. júla (TASR) – Novozámocká radnica pokračuje aj v týchto dňoch s rekonštrukciou mestských komunikácií. Počas júna prebiehali stavebné práce v úseku Petöfiho ulice, Námestia františkánov a Michalskej bašty. V stredu bola do užívania odovzdaná prvá časť Šulekovej ulice. V ten istý deň sa uzavrela jej doposiaľ neopravená časť, na ktorej začali stavbári frézovať starý povrch vozovky.

Ako informoval magistrát, od 4. júla sa začala asfaltovať aj ulica T. G. Masaryka. Práce prebiehajú od čerpacej stanice až po križovatku s Bratislavskou ulicou. Ešte pred samotným asfaltovaním bolo nutné na tejto komunikácii opraviť 16 kanalizačných vpustov a prečistiť kanalizáciu, ktorá slúži na odtok dažďovej vody.

Podľa radnice môže rekonštrukčné práce spomaliť teplé počasie. „Denné teploty opäť stúpajú, nový asfaltový koberec bude tvrdnúť dlhšie. Preto by obyvatelia v záujme vlastnej bezpečnosti nemali vstupovať na čerstvý povrch vozovky ani sa pohybovať v bezprostrednej blízkosti horúceho asfaltu,“ upozornil mestský úrad.