Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Na D1 v smere na Piešťany je naďalej prejazdný len jeden pruh

Na archívnej snímke trosky kamióna po hromadnej havárii na diaľnici D1 za Trnavou v katastri obce Červeník pred odbočkou na Hlohovec 29. júla 2019. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Ku kolízii troch vozidiel došlo v pondelok krátko po 14.00 h, približne 500 metrov od križovatky na Hlohovec na diaľnici D1 v smere na Trnavu.

Trnava 30. júla (TASR) – Polícia naďalej vyšetruje príčiny a okolnosti nehody, ktorá v pondelok 29. júla zablokovala na niekoľko hodín dopravu na diaľnici D1 pri Červeníku. Upozorňuje vodičov, že najmä v smere na Piešťany je stále prejazdný iba jeden jazdný pruh. „Pri jazde uvedeným úsekom žiadame vodičov, aby zvýšili opatrnosť a zbytočne nevytvárali kolízne situácie,“ vyzvala vodičov hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Ku kolízii troch vozidiel došlo v pondelok krátko po 14.00 h, približne 500 metrov od križovatky na Hlohovec na diaľnici D1 v smere na Trnavu. Vodič auta Fiat Ducato, ktorý išiel za kamiónom v pravom jazdnom pruhu, chcel pravdepodobne predísť kamión a v ľavom jazdnom pruhu si nevšimol prichádzajúci Peugeot 406. Vodič kamióna s rakúskym evidenčným číslom sa pokúsil zareagovať na vzniknutú situáciu, ale vzhľadom na plne naložený náklad ho vynieslo do stredových betónových zvodidiel, ktoré prerazil. V opačnom smere na Piešťany došlo vzápätí k zrážke s ďalšími vozidlami, opísala priebeh nehody Linkešová.

Pri nehode utrpeli vážnejšie zranenia 16-ročná spolujazdkyňa, 43-ročná žena a vodič kamióna. Všetky zranené osoby previezli do okolitých nemocníc. Polícia pri nehode alkohol u vodičov nezistila. Materiálne škody boli predbežne odhadnuté na 40.000 eur. „Pri nehode bola poškodená aj palivová nádrž, z ktorej vytieklo niekoľko litrov nafty do okolia. Tieto škody zatiaľ vyčíslené neboli,“ uviedla Linkešová.