Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

FOTO:Na Majstrovstvách Európy vo fajčení fajok vyhrávajú tí najpomalší

V Parku kultúry v Nitre sa 16. októbra 2016 zišli fajčiari z Európy, aby súťažili v pomalom fajčení fajky. Podľa pravidiel súťaže sa na nej môžu zúčastniť iba osoby, ktoré sú staršie ako 18 rokov a sú členmi fajkových klubov združených v národnej asociácii, ktorá je členom Comité International of Pipe smokers Clubs (CIPC). „Cieľom súťaže je určiť medzi jednotlivcami alebo tímami toho, kto vyfajčí fajku za najdlhšiu dobu bez opakovaného zapálenia. Každý súťažiaci alebo tím dostane rovnaké množstvo tabaku, rovnakú fajku a drevené dusítko,“ uvádzajú organizátori. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Samotná súťaž sa začala dnes dopoludnia výstavou fajok tabaku a príslušenstva.

Nitra 16. októbra (TASR) – V Nitre sa dnes zišli fajčiari z Európy, aby súťažili v pomalom fajčení fajky. Ako informovali organizátori z fajkového klubu PipeClub Nitra, sprievodné podujatia Majstrovstiev Európy odštatrovali už v piatok 14. októbra. Samotná súťaž sa začala dnes dopoludnia výstavou fajok tabaku a príslušenstva. Popoludní sa v Parku kultúry a oddychu otvorili dvere súťažnej haly, v ktorej sa majstrovstvá konajú.

Podľa pravidiel súťaže sa na nej môžu zúčastniť iba osoby, ktoré sú staršie ako 18 rokov a sú členmi fajkových klubov združených v národnej asociácii, ktorá je členom Comité International of Pipe smokers Clubs (CIPC). „Cieľom súťaže je určiť medzi jednotlivcami alebo tímami toho, kto vyfajčí fajku za najdlhšiu dobu bez opakovaného zapálenia. Každý súťažiaci alebo tím dostane rovnaké množstvo tabaku, rovnakú fajku a drevené dusítko,“ uvádzajú organizátori.