Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Na súťaži Zahrajte mi túto sa predstavia hudobní folkloristi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Do súťaže sa zapoja ľudové hudby, spevácke skupiny, speváci a inštrumentalisti.

Nitra 2. mája (TASR) – Umelecké súbory z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sa predstavia na regionálnej postupovej súťaži a prehliadke hudobného folklóru dospelých v Kultúrnom dome v Novej Vsi nad Žitavou. Podujatie s názvom Zahrajte mi túto zorganizuje 5. mája Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre.

Do súťaže sa zapoja ľudové hudby, spevácke skupiny, speváci a inštrumentalisti. „Po programe sa uskutoční rozborový seminár s vedúcimi kolektívov a jednotlivcami. Odborná porota na ňom svojimi postrehmi zhodnotí jednotlivé súťažné čísla a svojimi radami im pomôže do ďalšej práce,“ uviedla Linda Štulajterová z KOS.

Ako doplnila, hlavným cieľom súťaže je nadobúdanie vedomostí a rozvíjanie zručností priaznivcov hudobného folklóru. „Prostredníctvom súťaže, prezentácie i vzdelávania zabezpečuje podujatie umelecký a odborný rast kolektívov aj jednotlivcov. Okrem toho podporuje a rozvíja pozitívny vzťah k tradičnej ľudovej kultúre a k poznaniu hudobného folklóru z územia Slovenska,“ dodala Štulajterová.