Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska Diecéza otvorí aj tento rok animátorskú školu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ide o projekt zameraný na mladých ľudí od 17 rokov, ktorí chcú prehĺbiť svoj duchovný život a zároveň cítia potrebu komunikovať so svojimi rovesníkmi.

Nitra 13. septembra (TASR) - Nitrianska diecéza v spolupráci s Kňazským seminárom svätého Gorazda v Nitre a Univerzitou Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre otvára na jeseň tohto roku druhý ročník Nitrianskej animátorskej školy (NAŠ). Ide o projekt zameraný na mladých ľudí od 17 rokov, ktorí chcú prehĺbiť svoj duchovný život a zároveň cítia potrebu komunikovať so svojimi rovesníkmi.

Animátorská škola pozostáva zo 16 víkendov rozložených do dvoch rokov. „Celkovo ide o osem víkendov počas školského roka. Záujemcovia budú mať možnosť oboznámiť sa so základnými piliermi katolíckej viery, duchovno-teologickej tradície, ale aj s antropologickými a filozofickými pohľadmi na súčasný kultúrno-spoločenský kontext, v ktorom žije mladý človek, a v ktorom sa má viera odovzdávať. Účastníci školy si počas jednotlivých víkendov zároveň osvoja aj praktické, technické a komunikačné zručnosti, potrebné pre prácu s mládežou a pre animáciu skupín,“ vysvetlil koordinátor (NAŠ) Andrej Filin.

Ako vysvetlil, absolvent NAŠ sa stane kvalifikovaným spolupracovníkom kňaza a kompetentným realizátorom evanjelizačno-katechetického procesu a prípravy mladých na prijatie sviatosti birmovania a ďalších pastoračných aktivít. „Projekt vychádza z poznania skutočných potrieb farností Nitrianskej diecézy, kde je možné vnímať istý nárast evanjelizačného zápalu, ktorému však neraz chýba adekvátna intelektuálno-duchovná, ale aj kultúrna a komunikačná formácia,“ povedal Filin. Ako pripomenul, záujemcovia sa môžu do NAŠ prihlásiť do 15. septembra 2018.