Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Nitriansky kraj

Na Festivale chutí v Nitre upečú niekoľkometrovú jahodovú bublaninu

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Výťažok z predaja koláča pôjde na charitatívne účely. Umenie kuchárov doplní bohatý sprievodný program.

Nitra 14. mája (TASR) - V Nitre sa bude po štvrtý raz konať Festival chutí Nitrianskeho kraja, ktorý 2. júna ponúkne regionálne špeciality a rôzne gastronomické pochúťky. Súčasťou podujatia bude aj podujatie Jahodová Nitra, ktorá bude prezentovať kulinárske špeciality odkazujúce na pestovanie jahôd v nitrianskom regióne.

Tento rok sa festival nebude konať priamo na Svätoplukovom námestí, ale na neďalekom Starom rínku. "Predstavia sa tu viaceré reštaurácie, ktoré prídu za labužníkmi a ponúknu svoje chuťovky. Nebudú chýbať ani stánky so streetfoodom a pribudne aj hosťovská zóna, ktorá ponúkne špeciality z regiónov mimo Nitrianskeho kraja. Zmenou miesta sa zmení aj usporiadanie festivalového areálu. Na Starom rínku budú gastronomické prevádzky, stany a sedenie budú na Svätoplukovom námestí, kde je pripravený sprievodný program," informovali organizátori z Nitrianskej organizácie cestovného ruchu (NOCR).

Súčasťou festivalu bude tento rok aj pečenie veľkej jahodovej bublaniny, z ktorej bude vyskladaný desaťmetrový nápis Nitra. Výťažok z predaja koláča pôjde na charitatívne účely. Umenie kuchárov doplní bohatý sprievodný program. V rámci Osláv dňa sv. Urbana sa bude konať degustácia najlepších regionálnych vín vo vínnom stane, pripravené je aj jazzové korzo i Medzinárodný festival bubnov a perkusií Drumpoint Slovakia 2018.