Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Najviac požiarov v Nitre majú na svedomí fajčiari a podpaľači

Ilustračné foto. Foto: TASR

Ako sa konštatuje v správe o požiarovosti v Nitre za rok 2018, najčastejšie vlani horelo v časti Staré Mesto, kde bolo evidovaných 26 požiarov.

Nitra 28. apríla (TASR) – Počas minulého roku sa hasičom z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Nitre podarilo pri zásahoch uchrániť majetok v hodnote takmer pol milióna eur. Ako vyplýva zo správy o požiarovosti, celkovo bolo vlani na území mesta zaevidovaných 97 požiarov, pri ktorých boli spôsobené škody vo výške viac ako 100.000 eur.

Najčastejšie, 15-krát, horelo v Nitre v máji, najmenej požiarov bolo v októbri, keď museli hasiči zasahovať trikrát. „Na zvýšenej požiarovosti v máji mali značný podiel požiare spôsobené fajčením a úmyselným zapálením neznámou osobou,“ uviedol Miroslav Grull z OR HaZZ v Nitre.

Ako sa konštatuje v správe o požiarovosti v Nitre za rok 2018, najčastejšie vlani horelo v časti Staré Mesto, kde bolo evidovaných 26 požiarov. Na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k 25 požiarom a na sídlisku Chrenová horelo 12-krát. „V porovnaní s rokom 2017 bolo v meste Nitra zaevidovaných o 25 požiarov menej. Usmrtená ani zranená nebola žiadna osoba,“ skonštatoval Grull.